Επιτροπή Ισότητας Φύλων Δήμου Βριλησσίων: Αφιερωμένη στις γυναίκες-θύματα του πολέμου η 8η Μαρτίου
Κοινωνία

Επιτροπή Ισότητας Φύλων Δήμου Βριλησσίων: Αφιερωμένη στις γυναίκες-θύματα του πολέμου η 8η Μαρτίου

Τη θλίψη της για τις γυναίκες θύματα του πολέμου εκφράζει η Επιτροπή Ισότητας Φύλων Δήμου Βριλησσίων, στέλνοντας το δικό της μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

Συγκεκριμένα, αναφέρει: «Η Επιτροπή Ισότητας Φύλων Δήμου Βριλησσίων για τη γιορτή της Γυναίκας. Η 8 Μάρτη είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τους αγώνες των γυναικών του εργατικού κινήματος της κλωστοϋφαντουργίας της Νέας Υόρκης το 1857, οι οποίοι αποτέλεσαν την αφετηρία διεκδίκησης για ίση διαχείριση και ίσα δικαιώματα των γυναικών, όχι μόνο στην εργασία, αλλά και στο ευρύτερο φάσμα της κοινωνικής ζωής και δραστηριότητας.

Η Ημέρα της Γυναίκας αποτελεί ημέρα τιμής και μνήμης, αλλά και ημέρα αναγνώρισης του σημαντικού έργου και της καθοριστικής συμβολής της στην οικογένεια και στην κοινωνία. Η Επιτροπή Ισότητας του Δήμου Βριλησσίων τιμά όλες τις γυναίκες του κόσμου, εκφράζει όμως ιδιαίτερα, φέτος, την συμπαράσταση της στις γυναίκες – θύματα του πολέμου στην Ουκρανία. Μια πραγματικότητα διαφορετική που μας φέρει αντιμέτωπους με τη φρίκη του πολέμου στη γειτονιά μας και γινόμαστε μάρτυρες σε μια ανθρωπιστική κρίση. Μανάδες με παιδιά στην αγκαλιά, ηλικιωμένοι και ανήμποροι συνάνθρωποί μας γίνονται καραβάνια προσφύγων προκειμένου να σωθούν. Τα πρώτα θύματα του πολέμου οι γυναίκες, τα παιδιά, οι ηλικιωμένοι και οι άνθρωποι με αναπηρία.

Ως Επιτροπή Ισότητας του Δήμου Βριλησσίων εκφράζουμε τη θλίψη μας για τις γυναίκες θύματα του πολέμου και δεν θα σταματήσουμε να διεκδικούμε για όλες τις γυναίκες:

  • Τη θέσπιση πλαισίου μέριμνας για τη γυναίκα πρόσφυγα και μετανάστρια.
  • Την ενίσχυση και αύξηση των δομών για την αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών (ξενώνες φιλοξενίας, συμβουλευτικά κέντρα).
  • Τις θεσμικές και νομικές αλλαγές, ώστε να αλλάξουν μια σειρά από στερεότυπα για το ρόλο των δύο φύλων. Ο ρόλος της Εκπαίδευσης εδώ είναι εξαιρετικά σημαντικός.
  • Τη συμμετοχή της Γενικής Γραμματείας Ισότητας Φύλων στα Νομοσχέδια και τη λήψη αποφάσεων που αφορούν τις γυναίκες.
  • Την ισότιμη συμμετοχή ανδρών και γυναικών, στην εκπαίδευση, στην έρευνα, στην εργασία με ίσες αποδοχές και θέσεις ευθύνης.

Η ισότητα μεταξύ ανδρών και γυναικών αποτελεί μία από τις θεμελιώδεις αρχές μιας ευνομούμενης πολιτείας, που διασφαλίζει την ισονομία και την αξιοπρέπεια των πολιτών της.Για μια κοινωνία χωρίς βία. Για μια κοινωνία ισότητας και δικαιοσύνης. Για μια κοινωνία χωρίς φτώχεια, πείνα και ανισότητες. Για έναν κόσμο ειρήνης για όλους».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet