Ετήσιος απολογισμός Κοινωνικού Παντοπωλείου-Ιματιοθήκης-Ανταλλακτηρίου Δήμου Βριλησσίων
Κοινωνία

Ετήσιος απολογισμός Κοινωνικού Παντοπωλείου-Ιματιοθήκης-Ανταλλακτηρίου Δήμου Βριλησσίων

Ο Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης Δήμου Βριλησσίων (ΟΚΠΑΔΒ), ως Επιχειρησιακό Κέντρο διαχείρισης της Covid-19, έκλεισε έναν χρόνο αδιάλειπτης στήριξης του πληθυσμού, σε όλα τα επίπεδα, όλο αυτό το κρίσιμο διάστημα και συνεχίζει, όπως ενημερώνει η διοίκηση του Οργανισμού.

Τόσο το Κοινωνικό Παντοπωλείο όσο και η Κοινωνική Ιματιοθήκη-Ανταλλακτήριο, υποστηρίζονται αποκλειστικά από τους κατοίκους, τον εμπορικό κόσμο της πόλης, και τα φροντιστήρια, εδώ και επτά έτη ανελλιπώς.

«Η ευαισθητοποίησή τους πάντα τεράστια, η δε προσφορές τους, έστω και από το υστέρημα, αποτελούν παράδειγμα και συμβάλλουν στην αλληλεγγύη στον μέγιστο βαθμό, γεγονός που δυναμώνει τους συνδετικούς κρίκους μίας κοινωνίας που είναι πολιτισμένη. Η προσφορά όλων γίνεται “κύμα” προστασίας και η αλληλεγγύη, ο άνθρωπος για τον συνάνθρωπο, αποδεικνύεται έμπρακτα για ακόμη μία φορά, πανίσχυρη, σε μία περίοδο που αμφισβητήθηκε το αύριό μας, λόγω Covid-19!», επισημαίνει το Δ.Σ.

  1. Από τον μήνα Μάρτιο του έτους 2020 έως και τον Απρίλιο  του έτους 2021 έχουν πραγματοποιηθεί 13 διανομές σε αντιστοιχία μία διανομή ανά μήνα, ενώ εξυπηρετήθηκαν 315 οικογένειες. Διενεργήθηκαν 86 νέες αιτήσεις και ως εκ τούτου αντίστοιχες -κατ’ οίκον- επισκέψεις διερευνητικές από τις κοινωνικές λειτουργούς. Οι διανομές του Οκτωβρίου, Νοεμβρίου, καθώς και Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκαν -κατ’ οίκον- σε όλους τους δικαιούχους του Κοινωνικού Παντοπωλείου για λόγους περιορισμού των μετακινήσεων των πολιτών.
  2. Τα Χριστούγεννα ετοιμάστηκε γεύμα τριών ημερών, το οποίο παρασκευάστηκε από το προσωπικό κουζίνας των βρεφονηπιακών παιδικών σταθμών και με τη στήριξη εθελοντών.
  3. Την περίοδο του χιονιά, εξυπηρετήθηκαν επιπροσθέτως 294 πολίτες, με υποστήριξη δυο οχημάτων και συνδρομή σε επίπεδο αγορών, διατροφής, φαρμάκων, συνοδειών σε εμβολιαστικά κέντρα, αλλά και συνέχιση της καθημερινής διεξαγωγής του προγράμματος Βοήθεια στο «Σπίτι».
  4. Επιπλέον, εκτελέστηκαν σε τακτά χρονικά διαστήματα και συνεχίζεται να εκτελούνται rapid tests για Covid-19 για όλους τους δικαιούχους, όπως και για όλον τον πληθυσμό και τους εργαζόμενους.
  5. Πραγματοποιείται διανομή καθημερινού συσσιτίου ανελλιπώς σε 40 οικογένειες.
  6. Σημαντική η υποστήριξη των 75 τοπικών εμπορικών καταστημάτων και επιχειρήσεων της πόλης, αλλά και των 12 εταιρειών που συνεργάζονται με τον ΟΚΠΑΔΒ.
  7. Πολύτιμη η υποστήριξη των μαθητών των σχολείων της περιοχής, που πάντα στηρίζουν τη λειτουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείου
  8. Δόθηκε βοήθεια και σε 20 οικογένειες άπορες από τον Λίβανο, εφ’ όσον υπήρξε η δυνατότητα.
  9. Ο Οργανισμός συνεργάστηκε με το Ίδρυμα Στ. Νιάρχος και το «Όλοι μαζί Μπορούμε», ενώ έγινε παράλληλα αποδέκτης της χορηγίας ενός νέου καταψύκτη από επιχείρηση φροντιστηρίου και ενός ψυγείου.
  10. Ο ΟΚΠΑΔΒ παρέλαβε και συνεχίζει καθημερινά τις προσφορές από πολίτες ανώνυμα και επώνυμα, ενώ τα σχολεία της πόλης στήριξαν με την συγκέντρωση τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης
  11. Πραγματοποιήθηκαν 38 αποστολές από την Κοινωνική Ιματιοθήκη/Κοινωνικό Ανταλλακτήριο, σε φορείς και ιδρύματα τόσο στην Αττική όσο και στην υπόλοιπη Ελλάδα και στο εξωτερικό (Συρία, Λίβανος), ενώ παράλληλα εξυπηρετεί καθημερινά κάθε ενδιαφερόμενο που επιθυμεί να την επισκεφτεί
  12. Το Πάσχα πραγματοποιήθηκε BAZAAR για τη στήριξη ασθενούς άπορης πολίτη η οποία δίνει μάχη για την ζωή της.
  13. Με αγάπη και περίσσιο μεράκι ετοιμάστηκαν από το προσωπικό των βρεφονηπιακών παιδικών σταθμών του Δήμου, καλαθάκια της αγάπης, με πασχαλινά εδέσματα και συνοδεύτηκαν από χειροποίητες κάρτες που επιμελήθηκαν οι ίδιες οι παιδαγωγοί, παρά την αναστολή λειτουργίας των δομών και παράλληλα με τα υπόλοιπα καθήκοντα τους στην επέκταση του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι».
  14. Όμορφες κάρτες και στεφάνια δημιούργησαν τα μέλη του Κρίκου ΚΔΑΠ ΑμεΑ τα οποία προσφέρθηκαν στο προσωπικό του ΟΚΠΑΔΒ.
  15. Πραγματοποιήθηκε το 1ο Bazaar βιβλίου, το οποίο συνεχίζεται, τα έσοδα του οποίου καλύπτουν ανάγκες του Κοινωνικού Παντοπωλείου. 
  16. Πραγματοποιήθηκε δράση για συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τα σκυλάκια στις περιοχές της Κορινθίας, που επλήγησαν από τη φωτιά.
  17. Το μέλη του Οργανισμού είχαν τη χαρά να είναι μάρτυρες σε γάμο δικαιούχων του Κοινωνικού Παντοπωλείου, ο οποίος τελέστηκε στον χώρο του ΟΚΠΑΔΒ, από την αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής & Αγωγής Υγείας.

«ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΑΣ… ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΙΠΛΑ ΣΑΣ… ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ…», καταλήγει η διοίκηση.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet