Η Ένωση Γονέων Βριλησσίων συναντήθηκε με τον νέο διευθυντή της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου
Κοινωνία

Η Ένωση Γονέων Βριλησσίων συναντήθηκε με τον νέο διευθυντή της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου

Την Τετάρτη 31 Μαΐου συναντήθηκε το προεδρείο της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Βριλήσσιων με τον κ. Καλλίτση Θεοδόση, διευθυντή της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Βριλησσίων.

Κύριο θέμα συζήτησης αποτέλεσε ο προσεισμικός έλεγχος σε όλα τα σχολεία των Βριλησσίων, με αφορμή τη σχετική επιστολή που είχε απευθύνει η Ένωση Γονέων στον Δήμο Βριλησσίων.  Ο κ. Καλλίτσης, αρχικά, μας διαβεβαίωσε ότι η τεχνική υπηρεσία έχει προχωρήσει σε αποστολή των πρωτοβάθμιων ελέγχων (οπτικός έλεγχος για τα έτη 2020 – 2023) στο υπουργείο Παιδείας, όπως έχει ζητηθεί, και αναμένει περαιτέρω κατευθύνσεις για επόμενες ενέργειες. Σημειώνεται ότι τα αποτελέσματα των ελέγχων αυτών δεν κοινοποιήθηκαν στην Ένωση Γονέων λόγω του εμπιστευτικού χαρακτήρα της αλληλογραφίας. 

Η Ένωση Γονέων τόνισε την ανάγκη για την πραγματοποίηση και του επόμενου σταδίου ελέγχου κατά προτεραιότητα στα παλαιότερα σχολικά κτήρια του Δήμου, «κάτι που με τα μέχρι στιγμής ληφθέντα μέτρα δεν φαίνεται να ικανοποιείται» όπως αναφέρει χαρακτηριστικά. Ο κ. Καλλίτσης ανέφερε ότι τέτοιου είδους έλεγχος θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί μόνο από εξωτερικό συνεργάτη, επιφυλασσόμενος ως προς την ανάγκη καθώς και τον χρόνο υλοποίησης του εν λόγω έργου. 

Επίσης, ενημέρωσε την Ένωση ότι ξεκινά η πολυαναμενόμενη τοποθέτηση ανελκυστήρων στο 1ο Γυμνάσιο, στο 1ο Λύκειο και στο 4ο Δημοτικό. «Ένα έργο που ακούμε πολλά χρόνια και το οποίο ήρθε επιτέλους η ώρα να  πραγματοποιηθεί» όπως σημειώνουν οι γονείς. 

Τέλος, ξεκινούν τα έργα και για την ενεργειακή αναβάθμιση (μονώσεις, νέα παράθυρα κ.λπ.) του 1ου Γυμνασίου και του  1ου Λυκείου. 

Όπως έχουν τονίσει και οι Σύλλογοι των ενδιαφερόμενων σχολείων, και η Ένωση Γονέων θεωρεί απαραίτητο όλα τα παραπάνω έργα να έχουν ολοκληρωθεί πριν ανοίξουν τα σχολεία τον Σεπτέμβριο, έτσι ώστε να μην επηρεάσουν την ομαλή λειτουργία της σχολικής κοινότητας. 

Εκ μέρους της Ένωσης Γονέων Βριλησσίων στη συνάντηση παρευρέθηκαν ο πρόεδρος Γκιουρτζίδης Δημήτρης και η γραμματέας Μιχαηλίδου Σωτηρία, οι οποίοι  ευχαρίστησαν τον κ. Καλλίτση για «την κατατοπιστική και πλήρη ενημέρωση και του ευχήθηκαν καλή αρχή στα νέα του καθήκοντα ως διευθυντής της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου μας. 

Η Ένωση Γονέων Βριλησσίων δεσμεύεται να παρακολουθήσει την πορεία των έργων καθ’ όλη τη θερινή περίοδο και να ενημερώσει τους γονείς για κάθε εξέλιξη. 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet