Η «Λαϊκή Συσπείρωση Βριλησσίων» συμμετείχε στην ημέρα δράσης για τους εργαζόμενους στα σούπερ μάρκετ
Κοινωνία

Η «Λαϊκή Συσπείρωση Βριλησσίων» συμμετείχε στην ημέρα δράσης για τους εργαζόμενους στα σούπερ μάρκετ

Κλιμάκιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης Βριλησσίων», με επικεφαλής τον δημοτικό σύμβουλο Βασίλη Βήττο, βρέθηκε στα σούπερ μάρκετ της γειτονιάς την Τετάρτη 15 Απριλίου, στην πανελλαδική ημέρα δράσης για τους εργαζόμενους των σχετικών αλυσίδων, με σύνθημα «Στην πανδημία δεν μένουμε εκτεθειμένοι! Διεκδικούμε άμεσα μέτρα προστασίας και υγείας». 

Η «Λαϊκή Συσπείρωση Βριλησσίων» εκφράζει την αλληλεγγύη της σε δεκάδες σωματεία εμποροϋπαλλήλων σε όλη τη χώρα, που στηρίζουν τους εργαζομένους στα σούπερ μάρκετ, οι οποίοι βρέθηκαν μπροστά στις συνθήκες τις πανδημίας, εκτεθειμένοι καθημερινά στον ιό. Όπως αναφέρει, οι εργαζόμενοι αυτοί δουλεύουν σε καταστήματα που αποτελούν σήμερα τους πιο πολυσύχναστους χώρους συγκέντρωσης κοινού, στους οποίους εναλλάσσονται καθημερινά εκατοντάδες άνθρωποι.

«Σε όλες τις χώρες που δοκιμάζονται από την πανδημία μετρούν ήδη αρκετούς νεκρούς εργαζόμενους στα καταστήματα και στις αποθήκες των super market. Ήδη, υπάρχουν σε εξέλιξη κινητοποιήσεις σε χώρους δουλειάς στη Γαλλία, το Βέλγιο, την Ιταλία, με αιτήματα που αφορούν τα μέσα προστασίας» σημειώνει η παράταξη και προσθέτει:

«Αντίστοιχα στη χώρα μας υπάρχουν δεκάδες καταγγελίες από εργαζόμενους των super market που ανησυχούν για τη ζωή τους, για τη ζωή των οικογενειών τους, καθώς τα μέτρα προστασίας κρίνονται από ελλιπή ως ανύπαρκτα. Παράλληλα, υπάρχουν καταγγελίες που αφορούν στην ακόμα μεγαλύτερη εντατικοποίηση της εργασίας, το χτύπημα εργασιακών δικαιωμάτων. Στηρίζουμε τα αιτήματα των συλλόγων εμποροϋπαλλήλων».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet