Κάλεσμα Δήμου Βριλησσίων στην εθελοντική αιμοδοσία της 1ης Απριλίου
Κοινωνία

Κάλεσμα Δήμου Βριλησσίων στην εθελοντική αιμοδοσία της 1ης Απριλίου

Ο Δήμος Βριλησσίων, μέσω του ΟΚΠΑ, σε συνεργασία με τρεις φορείς επίσης εθελοντικής αιμοδοσίας της πόλης, προσκαλεί τους δημότες να γίνουν εθελοντές αιμοδότες, αν ήδη δεν είναι, στην αιμοδοσία  της Κυριακής των Βαΐων 1 Απριλίου 2018, που αυτή τη φορά θα πραγματοποιηθεί στον Ιερό Ναό Αγίων Δώδεκα Αποστόλων Βριλησσίων.

Αφίσα αιμοδοσίας Δήμου Βριλησσίων.

«Η συμμετοχή σας είναι σημαντική διότι θα γίνετε κάτοχοι της εθελοντικής κάρτας αιμοδοσίας, η οποία σας επιτρέπει να απευθύνεστε, με τον αριθμό της κάρτας σας, απευθείας στο νοσοκομείο που νοσηλεύεται κάποιος δικός σας και να εξυπηρετείστε άμεσα» σημειώνουν στη σχετική ανακοίνωσή τους οι διοργανωτές.

Στην αιμοδοσία συμμετέχουν και στηρίζουν, με κάλεσμα των εθελοντών αιμοδοτών τους, οι εξής φορείς αιμοδοσίας στον Δήμο:

  • Ιερός Ναός Αγίων Δώδεκα Αποστόλων
  • Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών και Δωρητών Οργάνων Σώματος Βριλησσίων «Η Αληλεγγύη»
  • ΕΕΦΑΣ Ανω Βριλησσίων «Η Μεταμόρφωση του Σωτήρος»
  • Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης Δήμου Βριλησσίων

Όλοι οι παραπάνω φορείς έχουν αριθμό μητρώου για διεξαγωγή εθελοντικών αιμοδοσιών και ενώνουν τις προσπάθειές τους ώστε να υπάρχει το καλύτερο δυνατόν αποτέλεσμα κάθε φορά, σε συγκέντρωση μονάδων αίματος, που τόση μεγάλη ανάγκη υπάρχει αυτό το διάστημα.

Ο Δήμος, με τις οδηγίες του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας (ΕΚΕΑ), πραγματοποιεί 3 φορές  αιμοδοσία, που  συνδιοργανώνουν και συμμετέχουν κάθε φορά όλοι οι φορείς μαζί σε διαφορετικό σημείο της πόλης, ώστε να είναι δυνατή η συμμετοχή όλο και περισσότερων ατόμων.

Την επόμενη φορά στη δράση θα συμμετάσχει και ο Ιερός Ναός της Μεταμόρφωσης του Σωτήρα στα Άνω Βριλήσσια.  «Κι αυτό επειδή προσπαθούμε να συντονιστούμε όλοι μαζί σε κοινή ημέρα δράσης, μετά από τις δράσεις που έκανε ο καθένας μόνος του. Η προσπάθεια όλων κοινή, ο στόχος ένας: Περισσότεροι εθελοντές αιμοδότες, απόκτηση κάρτα εθελοντή αιμοδότη, για να δίνουμε ζωή σε όσους την έχουν ανάγκη. Διότι η Αλληλεγγύη είναι Αγάπη και η Αγάπη δίνει Ζωή!», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται ότι οι εργαζόμενοι σε όποια υπηρεσία, εντός ή εκτός Δήμου, δικαιούνται τριήμερη άδεια Αιμοδοσίας, κατόπιν βεβαίωσης που λαμβάνουν ότι προσέφεραν αίμα.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet