Δράση για Μια Άλλη Πόλη: Θα επαναληφθεί η συνεδρίαση του Δ.Σ. για τα δημοτικά τέλη
Κοινωνία

Δράση για Μια Άλλη Πόλη: Θα επαναληφθεί η συνεδρίαση του Δ.Σ. για τα δημοτικά τέλη

Πρόταση επανάληψης της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου για τα δημοτικά τέλη κατέθεσε η Κίνηση Δημοτών Βριλησσίων Δράση Για Μία Άλλη Πόλη.

Στην ανακοίνωσή της με τίτλο «Με την πόλη ή τους πολιτευτές;» η Κίνηση Δημοτών Βριλησσίων Δράση αναφέρει ότι ζήτησε την επανάληψη της συνεδρίασης, καθώς «στην εισήγηση του θέματος, (κατά λάθος ή προσχεδιασμένα;), έγινε χρήση μίας διάταξης του 2006, (ενώ ζούμε στον αστερισμό της “κυβερνησιμότητας”), σύμφωνα με την οποία, η απόφαση έπρεπε να ληφθεί από την απόλυτη πλειοψηφία του αριθμού των δημοτικών συμβούλων, δηλ. με 17 θετικές ψήφους. Επομένως, η πρόταση της διοίκησης αν και πλειοψήφησε επί των παρόντων συμβούλων, δεν ισχύει διότι δεν συγκέντρωσε 17 θετικές ψήφους. Και άρα δεν θα ισχύσουν μειώσεις ή απαλλαγές δημοτικών τελών το 2023».

Μεταξύ άλλων η Κίνηση Δημοτών Βριλησσίων Δράση αναφέρει: «Όσοι παριστάνουν -εκ των υστέρων- τους εξυπνάκηδες, ότι δηλαδή γνώριζαν το ζήτημα, (σε αντίθεση με εμάς τους αφελείς που δεν το είχαμε προσέξει), να είναι προσεκτικοί. Διότι πλέον οφείλουν να εξηγήσουν στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο, γιατί αφού γνώριζαν δεν ενημέρωσαν κανέναν έως ότου ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση; Γιατί δεν έγινε προσπάθεια να συγκεραστούν οι προτάσεις και ο καθένας ψήφιζε τη δική του; Γιατί κανένας δημοτικός σύμβουλος, ούτε το προεδρείο, ούτε και η διοικητική γραμματεία, δεν αναφέρθηκε στη συγκεκριμένη διάταξη; Και θα πρέπει να επιλέξουν: Διέπραξαν αβλεψία ή μεθόδευση;».

Η αναλυτική ανακοίνωση της Κίνησης Δημοτών Βριλησσίων Δράση Για Μία Άλλη Πόλη για τη συνεδρίαση του Δ.Σ. για τα δημοτικά τέλη

Η εισήγηση της Κίνησης Δημοτών Βριλησσίων Δράση Για Μία Άλλη Πόλη

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet