Καμπάνια ενημέρωσης για το πρόγραμμα «Κερδίζω όσο Ανακυκλώνω – Pay As You Throw (LIFE)» στον Δήμο Βριλησσίων
Κοινωνία

Καμπάνια ενημέρωσης για το πρόγραμμα «Κερδίζω όσο Ανακυκλώνω – Pay As You Throw (LIFE)» στον Δήμο Βριλησσίων

Ο Δήμος Βριλησσίων βρίσκεται στη φάση υλοποίησης του ευρωπαϊκού προγράμματος διαχείρισης αστικών στερεών αποβλήτων «LIFE Pay As You Throw» (Πληρώνω όσο πετάω).

Το εφαρμοζόμενο ευρωπαϊκό πρόγραμμα προωθεί εναλλακτικές μορφές διαχείρισης απορριμμάτων, προκειμένου να εφαρμοστεί ένα πιο δίκαιο σύστημα κοστολόγησης των υπηρεσιών που συνδέονται με την παραγωγή απορριμμάτων και βαρύνουν τον κάθε πολίτη σημειώνει η διοίκηση.

Η αντιδημαρχία Περιβάλλοντος, για τον λόγο αυτό, έχει ξεκινήσει την καμπάνια ενημέρωσης, ευαισθητοποίησης και ενεργούς συμμετοχής των δημοτών. Η υπηρεσία Καθαριότητας – Ανακύκλωσης ενημερώνει τα νοικοκυριά που θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα, διανέμοντας ενημερωτικά φυλλάδια στους κατοίκους και παρουσιάζοντας τον τρόπο λειτουργίας του.

Λίγα λόγια για το πρόγραμμα

Το νέο σύστημα «Κερδίζω όσο Ανακυκλώνω – Πληρώνω Όσο Πετάω» βασίζεται στην αρχή «ο ρυπαίνων πληρώνει», παρέχοντας κίνητρο για τη  μείωση των απορριμμάτων και ενεργή συμμετοχή στην ανακύκλωση και την κομποστοποίηση.

Στο πλαίσιο του προγράμματος προβλέπεται παραχώρηση κλειδωμένων κάδων που θα χρησιμοποιούνται με κατάλληλες ηλεκτρονικές κάρτες για μέτρηση των  απορριμμάτων και παροχή οφελών για τη μείωση των σύμμεικτων απορριμμάτων.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet