Κατά της αστυνομικής παρουσίας στην πλατεία Άη Γιάννη, στην Αγ. Παρασκευή, η «Αντίσταση και Ανατροπή»
Κοινωνία

Κατά της αστυνομικής παρουσίας στην πλατεία Άη Γιάννη, στην Αγ. Παρασκευή, η «Αντίσταση και Ανατροπή»

Κατά της παρουσίας της αστυνομίας στην πλατεία Άη Γιάννη, στην Αγία Παρασκευή τάσσεται η Αντικαπιταλιστική Κίνηση Βριλησσίων «Αντίσταση και Ανατροπή», η οποία εκφράζει επίσης τη στήριξή της στη δημοτική παράταξη «Φυσάει Κόντρα στην Αγία Παρασκευή» και την εκλεγμένη εκπρόσωπό της Μελίνα Αλεφαντή.

Ειδικότερα, στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Κίνηση αναφέρει:

Εν καιρώ πανδημίας, η κυβέρνηση της Ν.Δ. «δράττεται της ευκαιρίας» να προχωρήσει την αντιλαϊκή της πολιτική σε μία σειρά πολιτικών και κοινωνικών μετώπων. Από τα αντιδραστικά νομοθετήματα που δρομολογεί το ένα πίσω από το άλλο (βλ. περιβαλλοντικό, εκπαιδευτικό ν/σ), μέχρι και την καλλιέργεια του αισθήματος περί «ατομικής ευθύνης» για τον κορωνοϊό, επιχειρεί να δομήσει έναν δυσμενή συσχετισμό τόσο σε πρακτικό, όσο και σε ιδεολογικό επίπεδο για τον απλό κόσμο.

Μάλιστα, καθόλου μακριά από την πόλη μας, στην πλατεία Αγ. Ιωάννη της Αγ. Παρασκευής, επιδόθηκε σε ένα ρεσιτάλ επίδειξης δύναμης το βράδυ της Τρίτης 5/5. Υπό το πρόσχημα του συγχρωτισμού και της διασφάλισης της δημόσιας υγείας, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις των ΜΑΤ, ΟΠΚΕ & ΔΙ.ΑΣ., εκκένωσαν την εν λόγω πλατεία από τον κόσμο που βρισκόταν εντός αυτής, μάλιστα με ρίψεις χημικών και δακρυγόνων. Ως συνέχεια αυτής της κίνησης, ήρθε η απαγόρευση της κυκλοφορίας εντός της συγκεκριμένης αυτής πλατείας από της 9 το βράδυ έως της 6 το πρωί.

Ωστόσο, η τοπική κοινωνία δεν έμεινε θεατής των εξελίξεων. Το δημοτικό σχήμα του «Φυσάει Κόντρα στην Αγ. Παρασκευή» έθεσε μία σειρά ερωτημάτων στο Δημοτικό Συμβούλιο που διεξήχθη την Τετάρτη 7/5, διαμέσου της εκλεγμένης του δημοτικής συμβούλου, Μελίνας Αλεφαντή, τα οποία προφανώς και δεν απαντήθηκαν από τη δημοτική αρχή. Μάλλον γιατί δεν υπήρχε καν απάντηση από πλευράς της να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. Και λέμε για τα αδικαιολόγητα, γιατί ο δήμαρχος της Αγ. Παρασκευής, Β. Ζορμπάς, που «κόπτεται» για την υγεία των συμπολιτών του, ο ίδιος δήλωνε τον προηγούμενο μήνα πως η Θεία Κοινωνία δεν μεταδίδει μολυσματικές ασθένειες, στοιχείο που αποκόμισε από την ιατρική του ειδικότητα!!! Από «πρώτος» δημότης της Αγ. Παρασκευής, μάλλον αποτελεί τον πρώτο δημότη-ηθικό αυτουργό για τη διάδοση του κορωνοϊού…

Ακριβώς επειδή δεν υπάρχει κάποιος λογικός και πιστευτός τρόπος για τη δημοτική αρχή να αιτιολογήσει και να στηρίξει τις επιλογές της, έχει επιδοθεί σε μια άνευ προηγουμένου συκοφάντηση στα ΜΜΕ του σχήματος «Φυσάει κόντρα στην Αγ. Παρασκευή» και της μαχόμενης δημοτικής συμβούλου Μ. Αλεφαντή, ως διοργανωτών των επεισοδίων και των υπαίθριων πάρτι εντός της πλατείας.

Το «Φυσάει Κόντρα» δεν κάλεσε κανένα υπαίθριο πάρτι, ούτε συμμετείχε σε κάποια επεισόδια. Συμμετείχε στο Δημοτικό Συμβούλιο και κάλεσε τη δημοτική αρχή να αποσύρει τις αστυνομικές δυνάμεις και να μην σπέρνει την τρομοκρατία στον κόσμο της γειτονιάς! Κατήγγειλε ακόμα το πραγματικό σχέδιο του δημάρχου Β. Ζορμπά που χαρίζει την πλατεία στους μαγαζάτορες, ώστε να την μετατρέψουν σε ιδιωτική αυλή τους με τραπεζοκαθίσματα!

Ως «Αντίσταση και Ανατροπή», καταδικάζουμε απερίφραστα την πολιτική επιλογή της κυβέρνησης και του δημάρχου για την εκκένωση της πλατείας Αγ. Ιωάννη και τη στοχοποίηση των δημοτικών κινήσεων και μαχόμενων συμβούλων. Οι δυνάμεις καταστολής δεν έχουν καμία θέση μέσα στις γειτονιές μας! Αντί να φέρνουν ΜΑΤ-ΟΠΚΕ-ΔΕΛΤΑ για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας, ας προσλάβει γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό, ας προμηθεύσουν δωρεάν όλη την κοινωνία με μέσα ατομικής προστασίας, ας αφήσουν τους εντυπωσιασμούς, τις «μεσαιωνικές» ιατρικές και τις συκοφαντίες στην άκρη.

Ως δημοτική κίνηση, στεκόμαστε στο πλάι του κόσμου της γειτονιάς, εν μέσω πανδημίας για τα δικαιώματα του!

Καταγγέλλουμε τη στοχοποίηση και δυσφήμιση του «Φυσάει Κόντρα» και της μαχόμενης δημοτικής συμβούλου Μ. Αλεφαντή.

Έξω οι δυνάμεις καταστολής από τις γειτονιές μας! Κάτω τα χέρια από τους δημόσιους χώρους – Ανοιχτές πλατείες για όλον τον λαό.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet