Κατά της κυβερνητικής απόφασης για το ενεργειακό ζήτημα ο Ξένος Μανιατογιάννης
Κοινωνία

Κατά της κυβερνητικής απόφασης για το ενεργειακό ζήτημα ο Ξένος Μανιατογιάννης

Αντίθετος με την απόφαση της κυβέρνησης για κυρώσεις στους ΟΤΑ σε περίπτωση που δεν επιτυγχάνεται ο στόχος της εξοικονόμησης κατανάλωσης ενέργειας κατά 10% είναι ο δήμαρχος Βριλησσίων Ξένος Μανιατογιάννης, ο οποίος τονίζει ότι η «Αυτοδιοίκηση δεν μπορεί να μπαίνει σε εκβιαστικές λογικές».

Ακόμη, ο Ξ. Μανιατογιάννης επισημαίνει ότι «η εξοικονόμηση που επιτυγχάνει σταδιακά ο Δήμος Βριλησσίων χρησιμοποιείται για να πληρωθούν οι υποχρεώσεις της πόλης», ενώ υπογραμμίζει ότι «χρειάζονται 2-3 ακόμα έξτρα ΚΑΠ, αλλιώς τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα για όλους».

Ειδικότερα, ο Ξ. Μανιατογιάννης σε πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ανέφερε:

«Δεν μπορεί η Αυτοδιοίκηση να μπαίνει σε εκβιαστικές λογικές. Eμείς ως Δήμος σταδιακά επιτυγχάνουμε αυτήν την εξοικονόμηση, καθώς ο παλαιότερος οδοφωτισμός αντικαθίσταται πλήρως με λαμπτήρες led, όμως αυτή την εξοικονόμηση ενέργειας την χρησιμοποιούμε για να πληρώσουμε τις υποχρεώσεις μας.

Όταν ως ΟΤΑ κάναμε έναν προϋπολογισμό για τον Οκτώβριο υπολογίζοντας αυξήσεις γύρω στο 40% και αυτές έχουν αγγίξει το 300% μεσοσταθμικά, πείτε μου πόσο σοβαρό μπορεί να είναι το κυβερνητικό επιχείρημα για μείωση 10% προκειμένου να επιτευχθεί η επιβράβευση.

Εδώ απαιτούνται ριζικές οικονομικές ανακατατάξεις. Γι’ αυτό ως Αυτοδιοίκηση ζητάμε 2-3 ακόμα έξτρα ΚΑΠ ώστε να καταφέρουμε να αντέξουμε. Αν δεν υπάρχει από πλευράς ΠΕΔΑ και ΚΕΔΕ οριζόντια στήριξη στην Αυτοδιοίκηση τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα για όλους».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet