Κρούσμα κορωνοϊού σε μαθητή του 6ου Δημοτικού Σχολείου Βριλησσίων
google.com/maps
Κοινωνία

Κρούσμα κορωνοϊού σε μαθητή του 6ου Δημοτικού Σχολείου Βριλησσίων

Κρούσμα κορωνοϊού ανιχνεύθηκε τη Δευτέρα 21/9 σε μαθητή της Γ’ τάξης στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Βριλησσίων. Άμεσα, ξεκίνησαν οι προβλεπόμενες διαδικασίες, όπως ενημερώνει ο δήμαρχο Ξένος Μανιατογιάννης, ενώ το συγκεκριμένο τμήμα θα παραμείνει κλειστό μέχρι και τις 5 Οκτωβρίου.

Σε ενημέρωσή του προς τους δημότες, ο δήμαρχος σημειώνει:

Αγαπητοί Συνδημότες, 

Για  την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, σε διαρκή συνεργασία, ο Δήμος Βριλησσίων, οι διευθύνσεις των Σχολείων του Δήμου και οι συνυπεύθυνοι φορείς, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους, προχώρησαν στη λήψη των αναγκαίων μέτρων πρόληψης και προστασίας για την επιστροφή των μαθητών και των εκπαιδευτικών  στη σχολική ζωή και στις τάξεις τους σε συνθήκες ασφάλειας.

Δυστυχώς όμως, και ανεξάρτητα από τα μέτρα που λαμβάνονται, το πρόβλημα  με τα κρούσματα της COVID-19 όχι μόνο παραμένει αλλά είναι και ιδιαίτερα έντονο την τελευταία περίοδο στην Αττική.

Στο πλαίσιο αυτό, σας ενημερώνουμε υπεύθυνα και προς αποφυγή δημιουργίας εντυπώσεων ή άλλων καταστάσεων ότι τη Δευτέρα 21/9/2020 επιβεβαιώθηκε θετικό κρούσμα μαθητή σε τμήμα της Γ’ τάξης του 6ου Δημοτικού Σχολείου του Δήμου μας.

Άμεσα ακολουθήθηκαν οι προβλεπόμενες διαδικασίες του σχετικού πρωτοκόλλου του ΕΟΔΥ από τη διεύθυνση του Σχολείου, ενώ με απόφαση της οικείας διεύθυνσης Εκπαίδευσης αναστέλλεται από τη Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2020 και για 14 μέρες (έως και τις 5 Οκτωβρίου) η λειτουργία του τμήματος Γ1 της Γ’ Τάξης.

Ενημερώθηκαν από τη διεύθυνση του Σχολείου οι οικογένειες των παιδιών που φοιτούν στη Γ’ τάξη και θα παραμείνουν στα σπίτια τους οι μαθητές και η εκπαιδευτικός του συγκεκριμένου τμήματος.

Έγινε η διαδικασία αναγνώρισης και καταγραφής των στενών επαφών του παιδιού, στο σχολικό, οικογενειακό και κοινωνικό περίγυρο, καθώς και στις εξωσχολικές του δραστηριότητες, αθλητικές κ.λπ.

Με τη λήξη του σχολικού ωραρίου πραγματοποιήθηκε από εξειδικευμένη εταιρεία, την οποία έχει μισθώσει ο Δήμος, απολύμανση σε όλους τους χώρους του 6ου Δημοτικού Σχολείου. Επισημαίνεται ότι η διεξαχθείσα απολύμανση δεν επηρεάζει τη σημερινή λειτουργία του σχολείου.

Συνεχίζουμε να τηρούμε τις οδηγίες για να Είμαστε Ασφαλείς.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet