Λαϊκή Συσπείρωση Βριλησσίων: Να απομακρυνθούν άμεσα τα απορριμματοφόρα και τα μπάζα από την πρώην Ναυτική Βάση
Κοινωνία

Λαϊκή Συσπείρωση Βριλησσίων: Να απομακρυνθούν άμεσα τα απορριμματοφόρα και τα μπάζα από την πρώην Ναυτική Βάση

Την απομάκρυνση των απορριμάτων από την πρώην Ναυτική Βάση που ανήκει στον Δήμο Βριλησσίων, προκειμένου ο χώρος να μετατραπεί σε τόπο αθλητικών δραστηριοτήτων και πράσινου, ζητεί η Λαϊκή Συσπείρωση, με επικεφαλής τον δημοτικό σύμβουλο Βασίλη Βήττο.

Ειδικότερα, η δημοτική παράταξη αναφέρει: «Το φυσικό επακόλουθο του αντιπεριβαλλοντικού νομοσχεδίου που ψήφισε η κυβέρνηση την περσινή χρονιά αποτελεί η κατάσταση που επικρατεί σήμερα στην πρώην Ναυτική Βάση Βριλησσίων, με καταστροφικές συνέπειες στον περιβάλλοντα χώρο αλλά και στην ποιότητα ζωής των κατοίκων. Η απόφαση του Δήμου να διατηρήσει τη στάθμευση των απορριμματοφόρων στην πρώην Ναυτική Βάση τη μετέτρεψε από έναν ζωτικό, για την ευρύτερη περιοχή, χώρο πρασίνου και ήπιων αθλητικών χρήσεων, κυριολεκτικά, σε σκουπιδότοπο.

»Στοίβες από αδρανή υλικά και μπάζα από εργολαβίες, παλιούς λαμπτήρες από την οδοποιία του Δήμου Βριλησσίων και άλλου είδους άχρηστα υλικά, εύφλεκτα και μη, παροπλισμένα οχήματα σε αχρησία, συνθέτουν σήμερα το σκηνικό με αυξημένη την επικινδυνότητα πυρκαγιάς, σε μια περίοδο που συνάνθρωποί μας μετράνε τις πληγές τους από τις πρόσφατες πυρκαγιές.

»Παρά την πάγια και ξεκάθαρη θέση της Λαϊκής Συσπείρωσης να απομακρυνθούν άμεσα από την πρώην Ναυτική Βάση τα απορριματοφόρα και να αποκατασταθεί το πάρκο, η δημοτική αρχή και η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου αποφάσισε, σε περσινή συνεδρίαση, να δοθεί ένας χρόνος παράτασης προκειμένου να βρεθεί κατάλληλος χώρος με καταληκτική ημερομηνία την 6η Μάη του 2021. Τέσσερις μήνες μετά από αυτήν την ημερομηνία και συμπληρώνοντας σχεδόν δεκαετία, η κατάσταση όχι απλά δεν βελτιώθηκε, αλλά πλέον έχει ξεπεράσει και τα όρια του επικίνδυνου.

»Ως Λαϊκή Συσπείρωση καταγγέλουμε το διαρκές περιβαλλοντολογικό έγκλημα που διαπράττεται με τις ευλογίες της κυβέρνησης και τις πλάτες του Δήμου. Η γη δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται ως εμπόρευμα και γι’ αυτόν τον λόγο δεν μπορεί να αποτελεί κερδοφόρα διέξοδο στις κάθε είδους επενδυτικές επιλογές των μονοπωλιακών επιχειρηματικών ομίλων.

»Καλούμε τον λαό των Βριλησσίων σε επιφυλακή και επαγρύπνηση και απαιτούμε να απομακρυνθούν άμεσα και χωρίς καμία καθυστέρηση όλα τα απορριμματοφόρα, τα μπάζα και τα επικίνδυνα και άχρηστα φερτά υλικά και να γίνουν οι κατάλληλες εργασίες ώστε να μετατραπεί εξ ολοκλήρου η πρώην Ναυτική Βάση σε χώρο πρασίνου και αθλητικών δραστηριοτήτων.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet