Μαθητές από Λετονία και Πολωνία φιλοξένησε το 2ο ΓΕ.Λ. Βριλησσίων
Κοινωνία

Μαθητές από Λετονία και Πολωνία φιλοξένησε το 2ο ΓΕ.Λ. Βριλησσίων

Μαθητές και εκπαιδευτικούς από τη Λετονία και την Πολωνία φιλοξένησε το 2ο Λύκειο Βριλησσίων, την Τρίτη 5 Απριλίου, στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος Εrasmus+ με τίτλο «European Migration by journalist eye». Σκοπός ήταν η αλληλογνωριμία και η ανταλλαγή εκπαιδευτικών και πολιτισμικών εμπειριών με κεντρικό άξονα το φαινόμενο της μετανάστευσης στην ευρωπαϊκή ήπειρο από δημοσιογραφική σκοπιά. Όπως αναφέρει η δημοτική αρχή, ο δήμαρχος Ξένος Μανιατογιάννης επεφύλασσε στο δημαρχείο θερμό καλωσόρισμα στα παιδιά από τα Λύκεια του εξωτερικού.

Ο κ. Μανιατογιάννης υπογράμμισε την αξία της διαπολιτισμικής εκπαίδευσης και τη δυνατότητα που δίνει σε εκπαιδευτικούς και εκπαιδευόμενους να ενισχύσουν την πολιτισμική τους γνώση και εμπειρία. Υπό την καθοδήγηση της ομάδας των εκπαιδευτικών του Erasmus+ του 2ου ΓΕ.Λ. Βριλησσίων και δημοσιογράφου, στήθηκε εργαστήρι (editorial meeting in a refugeee crisis) με σκοπό τη σύνταξη έκτακτου συνεργατικού ηλεκτρονικού εντύπου για το επίκαιρο θέμα της ευρωπαϊκής μετανάστευσης (Flyway 1-4), υπό τη σκιά των πρόσφατων γεγονότων. Η επίσκεψη έκλεισε στο δημαρχείο της πόλης, όπου έγινε ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων.

Η δημοτική αρχή σημειώνει ότι η αντιδήμαρχος Παιδείας και Διά Βίου Μάθησης Σοφία Χαντζάρα δήλωσε ότι τα εκπαιδευτικά προγράμματα Erasmus ενισχύουν την ευρωπαϊκή διάσταση της εκπαίδευσης και προωθούν την εκπαιδευτική λειτουργία στο σύνολό της. Ο αντιδήμαρχος Υποδομών & Διαχείρισης Οικονομικών Πόρων Κωνσταντίνος Βαφειάδης έδωσε έμφαση στο αποτέλεσμα τέτοιων ενεργειών που είναι η ενίσχυση των δεσμών φιλίας και συνεργασίας μεταξύ των λαών. Τέλος, ο πρόεδρος της 2ης Σχολικής Επιτροπής Άλκης Εγκολφόπουλος σε μήνυμά του ευχήθηκε σε όλους το ταξίδι στην Ελλάδα να είναι μια ξεχωριστή εμπειρία δράσης και ευαισθητοποίησης.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet