Ξεκινούν στις 11/10 τα μαθήματα του Α’ Θεατρικού Εργαστηρίου του Πολιτιστικού και Αθλητικού Οργανισμού Βριλησσίων
Κοινωνία

Ξεκινούν στις 11/10 τα μαθήματα του Α’ Θεατρικού Εργαστηρίου του Πολιτιστικού και Αθλητικού Οργανισμού Βριλησσίων

Ξεκινούν τη Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2021 τα μαθήματα του Α’ Θεατρικού Εργαστηρίου του Πολιτιστικού και Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου Βριλησσίων, με υπεύθυνη την Τώνια Σταυροπούλου.

Το αναλυτικό πρόγραμμα των θεατρικών ομάδων του Α’ Θεατρικού Εργαστηρίου

Νεανική Θεατρική ομάδα. Αφορά άτομα ηλικίας 18-25 χρονών.

  • Κάθε Τρίτη από τις 19:30 έως τις 21:30. Αίθουσα υπογείου κτηρίου Πνευμ. Κέντρου Δ. Βριλησσίων (Κισσάβου 11).

Θεατρική Ομάδα Ενηλίκων. Αφορά άτομα ηλικίας άνω των 25 ετών.

  • Κάθε Δευτέρα και Τετάρτη από τις 20:00 έως τις 22:00 στην αίθουσα «Νίκος Εγγονόπουλος», πάρκο Μίκης Θεοδω΄ρακης (πρώην ΤΥΠΕΤ), Μπακογιάννη και Πλαταιών.

Για πρώτη φορά θα λειτουργήσει φέτος βιωματικό εργαστήρι με τίτλο «Ανακάλυψε τον ηθοποιό που κρύβεις μέσα σου». Σκοπός αυτού του βιωματικού εργαστηρίου δεν είναι η θεατρική παράσταση, αλλά η δυνατότητα που δίνεται σε όσες και όσους θέλουν να ανακαλύψουν τα εκφραστικά τους μέσα που εν δυνάμει διαθέτουν και στη συνέχεια να τα αναπτύξουν σε επίπεδο υποκριτικής τέχνης και δεξιότητας.

«Όλοι κρύβουμε έναν ηθοποιό μέσα μας και με την κατάλληλη αγωγή και τεχνική μπορούμε να τον φέρουμε στην επιφάνεια μέσα από την αυτογνωσία, τη σωματοποίηση των συναισθημάτων μας, το ξεμπλοκάρισμα της εγκλωβισμένης ενέργειας, την όξυνση αντίληψης του χώρου χρόνου ήχων, την απόπειρα παραστατικής έκφρασης σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο», εξηγεί το Α’ Θεατρικό Εργαστήριο του Πολιτιστικού και Αθλητικού Οργανισμού, στη σχετική ενημέρωσή του.

Τα μαθήματα θα ολοκληρωθούν με αυτοσχεδιασμό, ρυθμό του λόγου, ορθοφωνία-κινησιολογία, ανάλυση εποχών και συγγραφέων.

Οι συναντήσεις-μαθήματα, θα γίνονται κάθε Πέμπτη στην αίθουσα του υπογείου στο κτήριο του Πνευμ. Κέντρου του Δ. Βριλησσίων (Κισσάβου 11), από τις 19:30 έως τις 21:30.

Εισηγήτρια: Τώνια Σταυροπούλου-ηθοποιός, σκηνοθέτης.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet