Ξ. Μανιατογιάννης: Σεβασμός και ιστορική ευθύνη στη μνήμη των αδικοχαμένων Ελλήνων του Πόντου
Κοινωνία

Ξ. Μανιατογιάννης: Σεβασμός και ιστορική ευθύνη στη μνήμη των αδικοχαμένων Ελλήνων του Πόντου

Το δικό του μήνυμα για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού στέλνει ο δήμαρχος Βριλησσίων Ξένος Μανιατογιάννης.

Ο κ. Μανιατογιάννης αναφέρει: «19 Μαίου, Ημέρα θλίψης και μνήμης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού. Διατηρούμε τη μνήμη μας ζωντανή και αποτίουμε φόρο τιμής στους εκατοντάδες χιλιάδες αδελφούς μας που έχασαν τη ζωή τους και εκδιώχθηκαν με τον πιο βίαιο τρόπο από τις πατρογονικές τους εστίες στον Πόντο. Η Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού φέρνει στις μνήμες όλων μας ένα από τα πιο φρικτά εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.

Η ιστορία του Ποντιακού Ελληνισμού αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ιστορικής διαδρομής των Ελλήνων και οφείλουμε να δικαιώσουμε τους χιλιάδες νεκρούς και πρόσφυγες του Πόντου με την αναγνώριση της γενοκτονίας των Ποντίων από τη διεθνή κοινότητα. Ο αγώνας για την αναγνώριση της Ποντιακής Γενοκτονίας δεν είναι αγώνας μόνο για την αποκατάσταση του Παρελθόντος, αλλά και για τη δημιουργία των προϋποθέσεων για ένα ειρηνικό μέλλον. Σεβασμός και ιστορική ευθύνη στη μνήμη των αδικοχαμένων Ελλήνων του Πόντου. ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ και ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ να ξεχάσουμε».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet