Οι θέσεις της παράταξης Νέα Πνοή για τα Βριλήσσια για την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση
Κοινωνία

Οι θέσεις της παράταξης Νέα Πνοή για τα Βριλήσσια για την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση

Τις θέσεις της δημοτικής παράταξης Νέα Πνοή για τα Βριλήσσια για την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση στον Δήμο Βριλησσίων παρουσιάζει ο επικεφαλής της παράταξης και υποψήφιος δήμαρχος Βριλησσίων Γιάννης Πισιμίσης.

Συγκεκριμένα, ο κ. Πισιμίσης επισημαίνει τα εξής:

Βασική φιλοσοφία του προγράμματός μας είναι η ανάπτυξη και υλοποίηση πολιτικών που έχουν ως στόχο τη σύνδεσή μας με τις πλέον σύγχρονες κοινωνικές ανάγκες. Ο εκσυγχρονισμός του τρόπου με τον οποίο διαχειριζόμαστε τις υποθέσεις της πόλης μας προκύπτει από μια βαθιά κοινωνική ανάγκη: την αμεσότερη, διαφανέστερη και αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση του πολίτη. Οι μέθοδοι και οι δυνατότητες που προσφέρει σήμερα η τεχνολογία είναι τεράστιες και μπορούν να αξιοποιηθούν εντός του πλαισίου που ορίζει η πολιτική της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης. Ένας τομέας στον οποίο, δυστυχώς, στα Βριλήσσια (σε αντίθεση με άλλες πόλεις της χώρας) έχουμε μείνει πολύ πίσω.

Η ηλεκτρονική διακυβέρνηση και η ηλεκτρονική δημοκρατία αποτελούν στο πρόγραμμά μας βασικούς άξονες δράσης. Τόσο το μοντέλο λειτουργίας του Δήμου όσο και οι παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους πολίτες πρέπει και στην πόλη μας να εκσυγχρονιστούν και να περάσουμε έτσι από την εποχή της παθητικής πρόσβασης στις υπηρεσίες στην ενεργή συμμετοχή του πολίτη. Απαιτείται, όμως, άμεση αλλαγή νοοτροπίας και ανασχεδιασμός των οργανωτικών δομών και υπηρεσιών.

Οι παραπάνω προκλήσεις απαιτούν από μια σύγχρονη δημοτική Αρχή να θέσει τα θεμέλια για μία συλλογική προσπάθεια με ένα σχέδιο που αρθρώνεται σε έναν ρεαλιστικό οραματικό στόχο: αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών ως μοχλό σύγχρονης διακυβέρνησης παρέχοντας στους δημότες και τις επιχειρήσεις ποιοτικές υπηρεσίες.

Το σχέδιό μας περιλαμβάνει:

1. Δημιουργία αποτελεσματικής ηλεκτρονικής πλατφόρμας επαφής των δημοτών και των επιχειρήσεων με τις δημοτικές υπηρεσίες. Μέσα από την πλατφόρμα αυτή θα μπορούν οι δημότες να λαμβάνουν με ηλεκτρονικό τρόπο πιστοποιητικά, να καταθέτουν αιτήματα και να λαμβάνουν σε άμεσο χρόνο απαντήσεις. Στόχος είναι ο Δήμος να παρεμβαίνει εντός μικρού χρονικού διαστήματος από την στιγμή της ηλεκτρονικής αναφοράς του δημότη και να αποκαθιστά το πρόβλημα.

2. Δημιουργία δημοτικού δικτύου wifi σε κεντρικά σημεία της πόλης και στους δημόσιους χώρους. Έτσι ενισχύουμε την προσβασιμότητα στην πληροφορία χωρίς αποκλεισμούς, παρέχοντας ίσες ευκαιρίες σε όλους.

3. Δημιουργία ηλεκτρονικής πλατφόρμας για τον δημόσιο διάλογο (e-dialogos). Μέσα από την πλατφόρμα αυτή θα μπορούν να καταθέτουν οι ίδιοι οι δημότες ιδέες, στόχους και προτάσεις προς τη δημοτική Αρχή. Οι εισηγήσεις αυτές θα κωδικοποιούνται και θα εντάσσονται στην ημερήσια διάταξη του Δημοτικού Συμβουλίου προς συζήτηση και υλοποίηση.

4. Δημιουργία σύστηματος «έξυπνων μεταφορών», με ηλεκτρονική ενημέρωση στις στάσεις της Δημοτικής Συγκοινωνίας για τον χρόνο έλευσης των λεωφορείων.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet