Οργισμένη η Ένωση Γονέων & Κηδεμόνων Βριλησσίων με τον δήμαρχο
Κοινωνία

Οργισμένη η Ένωση Γονέων & Κηδεμόνων Βριλησσίων με τον δήμαρχο

Για «οργισμένη απάντηση» της Ένωσης Γονέων & Κηδεμόνων Βριλησσίων προς τον δήμαρχο Ξένο Μανιατογιάννη, με αφορμή όσα ο τελευταίος ανέφερε κατά το πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο, απαντώντας σε ερώτηση της αντιπολίτευσης για την κατάσταση των σχολείων κάνει λόγο η Δημοτική Κίνηση Δράση για μια Άλλη Πόλη.

Παραθέτει δε τη σχετική ανακοίνωση της Ένωσης, που αναφέρει:

Αποκατάσταση της αλήθειας

Εμείς, η «Ένωση Γονέων & Κηδεμόνων Βριλησσίων», θεωρούμε ότι η τοποθέτηση του Δημάρχου κ. Μανιατογιάννη Ξ., στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (19η/2020 – 14.10.20) απέναντί μας ήταν απαράδεκτη, αφού δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, και αντιδεοντολογική, αφού η Ένωση Γονέων δεν παρευρισκόνταν ώστε να έχει τη δυνατότητα να απαντήσει, με αποτέλεσμα να είναι απαξιωτικός σε έναν θεσμό που εκπροσωπεί όλους τους γονείς των μαθητών/τριών της Δημόσιας Εκπαίδευσης του Δήμου μας.

Αναλυτικά: 1. Στα 1:06:16 λεπτά της συνεδρίασης είπε: «27/09 συνεστήθη ως σώμα η Ένωση Γονέων και στις 02/10 έβγαλε μια ανακοίνωση (κείμενο), μάλιστα δια περιφοράς χωρίς να είναι στην ημερήσια διάταξη του Δ.Σ. …».

Τι ισχύει: Η Ένωση Γονέων συνεδρίασε σε Τακτικό Δ.Σ. στις 27/09, με θέματα: α) ΑΝΑΣΥΣΤΑΣΗ Δ.Σ. β) ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΣΕ ΣΥΝΘΗΚΕΣ COVID γ) KΕΙΜΕΝΟ: ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΧΟΛΕΙΩΝ δ) ΕΝΙΣΧΥΤΙΚΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΜΕΣΩ ΤΗΛΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΛΥΚΕΙΟ ε) ΑΛΛΑ ΘΕΜΑΤΑ

Η σύνταξη και η ανάρτηση κειμένου για την κατάσταση των σχολείων ψηφίστηκε από το Δ.Σ., όπως και τα υπόλοιπα θέματα της ημερήσιας διάταξης, ομόφωνα και το ίδιο το κείμενο έγινε αποδεκτό από το Δ.Σ.

Ως προς το περιεχόμενο του κειμένου, η «Ένωση Γονέων & Κηδεμόνων Βριλησσίων», δεν αμφισβητεί τις καλές προθέσεις της Δημοτικής Αρχής για κάποια έργα, αλλά έχει συγχρόνως κατ’ επανάληψη διαπιστώσει μεγάλη δυστοκία από πλευράς της ώστε να δημιουργούνται αμφιβολίες ότι είναι σε θέση να τα πραγματοποιήσει.

2. Στη συνέχεια στα 1:42:56 λεπτά της συνεδρίασης είπε: «δεν ήρθε η Ένωση Γονέων να συζητήσουμε, έτσι εκτίθεται και κρίνεται… και χαίρομαι που έστω και τώρα παίρνει θέση, γιατί έψαχνα να δω τις θέσεις της τα τελευταία χρόνια…».

Δεν είπε, όμως, ότι το Δ.Σ. της Ένωσης του ζητούσε συνάντηση από τον 09ο/18 μέχρι τον 12ο/18 και συναντήθηκε μαζί του τον 09ο/19 το Δ.Σ. που προέκυψε από τις εκλογές του ’19, ίσως γιατί δεν του άρεσαν οι «ανύπαρκτες» θέσεις μας.

Παραθέτουμε λοιπόν τις θέσεις, που έψαχνε τα τελευταία χρόνια ο κ. Μανιατογιάννης, της Ένωσης Γονέων προς τον Δήμο:

  • 17.06.12 ΚΔΑΠ-ΕΣΠΑ
  • 17.09.20 ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΞΟΔΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥ 1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ
  • 17.11.09 ΣΒΑΚ
  • 18.05.22 ΚΑΛΥΨΗ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ
  • 19.09.10 ΔΙΧΡΟΝΗ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • 20.04.29 ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΤΗΛΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ (COVID)
  • 20.10.05 ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

Αυτές οι θέσεις – προτάσεις μας είναι μόνο οι καταγεγραμμένες με επιστολές προς τη Δημοτική Αρχή. Αν θέλει η Δημοτική Αρχή ακόμα μια πρότασή μας, της προτείνουμε: Σε ένα μέρος σε αυτά τα μεγάλα οικόπεδα (των 7+2 στρεμμάτων) να χτίσει το γρηγορότερο το 3ο Λύκειο, που πρέπει να καταλάβει ότι είναι αναπόφευκτο πλέον για τα Βριλήσσια, με τα χρήματα που θα πρέπει να καταβάλει για να απαλλοτριώσει τα δύο οικόπεδα της οδού Πλαταιών, τα οποία δεν ενδείκνυνται αφού η περιοχή έχει πυκνή δόμηση και η οδός Πλαταιών δεν ξεπερνά τα πέντε μέτρα πλάτος και τα πεζοδρόμιά της τις δύο πλάκες!

Επίσης στον ίδιο χώρο σας προτείνουμε να δρομολογήσετε την κατασκευή μιας βιβλιοθήκης συγχρόνων προδιαγραφών και σε δεύτερο χρόνο βλέπετε για το Διοικητήριο.

Θα θέλαμε να ενημερώσουμε τον κ. Μανιατογιάννη ότι προτάσεις καταθέτουμε και: στη Διοίκηση της Εκπαίδευσης (Δευτεροβάθμια Β΄ Αθήνας, Περιφέρεια Εκπαίδευσης, ΥΠΑΙΘ) το ΚΕΣΣΥ, την Ομοσπονδία Γονέων, στους Συλλόγους Γονέων και στις διευθύνσεις των Σχολείων. Δεν γνωρίζουμε αν κατανοεί ο κ. Μανιατογιάννης ότι εμείς των Συλλόγων Γονέων είμαστε εθελοντές, χωρίς μισθούς και συμβούλους, που κλέβουμε τον χρόνο από τις οικογένειές μας, γιατί πιστεύουμε ότι η προσπάθειά μας θα βοηθήσει τα παιδιά μας, αλλά και όλα τα παιδιά των σχολείων των Βριλησσίων να έχουν όσο γίνεται καλύτερο σχολικό βίο. Επομένως απαιτούμε τον ελάχιστο σεβασμό.

Το Δ.Σ. της Ένωσης Γονέων & Κηδεμόνων Βριλησσίων.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet