«Παιδί – Γονείς και Παιχνίδι» στη Σχολή Γονέων Δήμου Βριλησσίων
Κοινωνία

«Παιδί – Γονείς και Παιχνίδι» στη Σχολή Γονέων Δήμου Βριλησσίων

Την Παρασκευή 2 Μαρτίου 2018 και ώρα 18.00 μ.μ., στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Βριλησσίων (Κισσάβου 11), θα πραγματοποιηθεί συνάντηση της Σχολής Γονέων του Δήμου Βριλησσίων, με θέμα «Παιδί – Γονείς και Παιχνίδι».

Πρόκειται για ένα  βιωματικό σεμινάριο, στο οποίο θα μας δοθεί η δυνατότητα να γνωρίσουμε το παιχνίδι, για εμάς και  τα παιδιά μας, μέσα στο σπίτι μας ή και αλλού. Καλεσμένη θα είναι η κ. Βικτωρία Θεοφίλου, παιχνιοθεραπεύτρια και νηπιαγωγός, από το 1986 έως σήμερα.

Πρόγραμμα συναντήσεων Σχολής Γονέων Δήμου Βριλησσίων (2018).

«Το παιχνίδι είναι μια δραστηριότητα που εμφανίζεται σε κάθε αναπτυξιακή φάση του ανθρώπου, ξεκινώντας από τη βρεφική ηλικία και συνεχίζοντας μέχρι τα γηρατειά. Η σημασία του είναι καθοριστική για την ψυχική μας ευεξία. Τα παιδιά παίζουν για να εκφράσουν συναισθήματα, να εκτονώσουν εντάσεις, να εξερευνήσουν τον κόσμο γύρω τους, να επικοινωνήσουν, να κάνουν φίλους. Το ίδιο και οι μεγάλοι, που έχουν και αυτοί τις ίδιες ανάγκες για δημιουργικότητα και ψυχαγωγία. Το παιχνίδι δεν έχει ηλικία και είναι η πιο αγνή και εμπνευσμένη δραστηριότητα του ανθρώπου σε οποιαδήποτε φάση της ζωής του», αναφέρεται στην ανακοίνωση του Δήμου.

Στη συνάντηση θα επιχειρηθούν να δοθούν απαντήσεις, μεταξύ άλλων, και στα εξής δύο ερωτήματα:

  • Πώς οι γονείς μπορούν να καθοδηγήσουν σωστά τα παιδιά τους από τη μικρή ηλικία ώστε να κάνουν ένα δημιουργικό και ευχάριστο παιχνίδι, παρά τον σχολικό φόρτο εργασίας;
  • Ποια παιχνίδια ανά ηλικία είναι κατάλληλα για τα παιδιά;

Τηλ. συμμετοχής 210 8045564

Ποια είναι η Βικτωρία Θεοφίλου

Η Βικτωρία Θεοφίλου εργάζεται ως  νηπιαγωγός από το 1986 ως και σήμερα. Παράλληλα,  είναι παιχνιοθεραπεύτρια και ασχολείται με το θεραπευτικό παιχνίδι ατομικά και  ομαδικά, με παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας, με ψυχοκοινωνικές και μαθησιακές δυσκολίες, καθώς και με αυτισμό.

Είναι εκπαιδευόμενη στην Ειδική Αγωγή στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, ενώ έχει εμπειρία στην οργάνωση και υλοποίηση βιωματικών εργαστηρίων παιχνιοθεραπείας που αφορούν γονείς, παιδιά και επαγγελματίες υγείας.

Έχει παρακολουθήσει πλήθος σεμιναρίων θεατρικού παιχνιδιού, κουκλοθέατρου, μουσικοκινητικής αγωγής και χορού.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet