Προχωρά η αφαίρεση κορμών από τα πεζοδρόμια των Βριλησσίων
Κοινωνία

Προχωρά η αφαίρεση κορμών από τα πεζοδρόμια των Βριλησσίων

Με εντατικούς ρυθμούς προχωρά το έργο της απομάκρυνσης κορμών από τα πεζοδρόμια των Βριλησσίων. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, συνεργείο της Υπηρεσίας Πρασίνου του Δήμου αφαιρεί τα υπολείμματα κορμών και στη συνέχεια το κενό καλύπτεται με πλάκα πεζοδρομίου, σε περίπτωση που ο δρόμος είναι πολύ στενός. Εάν το πεζοδρόμιο έχει μεγαλύτερο εύρος, τότε ο κορμός αφαιρείται και στη συνέχεια ακολουθεί φύτευση νέου δένδρου.

Την Τετάρτη 3/1 κλιμάκιο της αρμόδιας υπηρεσίας βρέθηκε στις οδούς Αλφειού, Θύρας και Δ. Βερνάρδου. Η δράση θα συνεχιστεί μέχρι να καλυφθεί το σύνολο της πόλης. Είχε προηγηθεί σύσκεψη υπό τον δήμαρχο Γιάννη Πισιμίση στην Υπηρεσία Πρασίνου. Ο δήμαρχος επέστησε την προσοχή στη σωστή συντήρηση και φροντίδα του πρασίνου και ανέφερε πως βασική προτεραιότητα συνιστά η αντικατάσταση των δένδρων που έχουν κοπεί με νέες δενδροφυτεύσεις.

«Ο μεγάλος πλούτος της πόλης μας είναι ο πράσινος χαρακτήρας της και είμαστε αποφασισμένοι να τον φροντίσουμε, να τον διαφυλάξουμε και να τον αναδείξουμε», τόνισε ο Γιάννης Πισιμίσης απευθυνόμενος στους εργαζομένους.

Το αμέσως προσεχές διάστημα θα προχωρήσει και το κλάδεμα σε φυλλωσιές στα πεζοδρόμια, σε περιπτώσεις που παρεμποδίζεται η βάδιση ή η ορατότητα προς τα σήματα οδικής κυκλοφορίας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet