Πρόγραμμα παιδικής προστασίας στους Παιδικούς Σταθμούς Δήμου Βριλησσίων
Κοινωνία

Πρόγραμμα παιδικής προστασίας στους Παιδικούς Σταθμούς Δήμου Βριλησσίων

Στο πλαίσιο της προνοιακής στρατηγικής, ο Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης του Δήμου Βριλησσίων με το Kέντρο Πρόληψης και Συμβουλευτικής της ΠΕΓΚΑΠ-ΝΥ (Πανελλήνια Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων Παιδιών – Νοητικά Υστερούντων) ξεκινάει νέο πρόγραμμα παιδικής προστασίας/πρώιμης παρέμβασης στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου, επιχορηγούμενο από την Περιφέρεια Αττικής.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε βρέφη και παιδιά ηλικίας από 6 μηνών έως και 6 ετών με κάποιο διαγνωσμένο ή μη πρόβλημα νοητικής υστέρησης ή άλλης αναπτυξιακής διαταραχής.

Προσφέρεται δωρεάν σε κάθε κατάλληλο ενδιαφερόμενο με στόχο την πρόληψη και αποκατάσταση προβλημάτων στην ανάπτυξη και περιλαμβάνει:

  • Αξιολόγηση των αναγκών των παιδιών με αναπτυξιακές και άλλες ελλείψεις από ψυχολόγο ή/και παιδοψυχίατρο.
  • Συμβουλευτική υποστήριξη και εκπαίδευση γονέων αλλά και καθοδήγηση τους σχετικά με τα απαραίτητα βήματα για την υποστήριξη του παιδιού τους.
  • Εξατομικευμένο εργοθεραπευτικό και ειδικό παιδαγωγικό πρόγραμμα ενίσχυσης δεξιοτήτων, το όποιο παρακολουθεί το παιδί κατ οίκον ή/και στον χώρο της ΠΕΓΚΑΠ-ΝΥ, με την συμβολή εργοθεραπευτή και ψυχολόγου.

Για την ένταξη στο πρόγραμμα οι γονείς ή κηδεμόνες μπορούν να επικοινωνήσουν με το Κέντρο Πρόληψης της ΠΕΓΚΑΠ-ΝΥ καλώντας στον αριθμό τηλεφώνου 210 6814125 (Δευτέρα – Παρασκευή, 11:00 – 15:00), και αναφέροντας τα στοιχεία τους και το αίτημά τους.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet