Πρόγραμμα Προληπτικής Οδοντιατρικής στους Παιδικούς Σταθμούς Δήμου Βριλησσίων
Κοινωνία

Πρόγραμμα Προληπτικής Οδοντιατρικής στους Παιδικούς Σταθμούς Δήμου Βριλησσίων

Ο Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης του Δήμου Βριλησσίων σε συνεργασία με τη Στοματολογική Εταιρεία Ελλάδος, υλοποιούν πρόγραμμα οδοντιατρικού ελέγχου και δράση ενημέρωσης για τη Στοματική Υγεία, σε συνέχεια προηγούμενου πιλοτικού προγράμματος οδοντοστοματικού ελέγχου των παιδιών που πραγματοποιήθηκε το 2015 στον Β΄ Παιδικό Σταθμό.

Στο πλαίσιο του προγράμματος, πραγματοποιήθηκε οδοντιατρική εξέταση των μαθητών των προνηπιακών τμημάτων των παιδικών Σταθμών. Η εξέταση πραγματοποιήθηκε στον χώρο κάθε σχολείου και, σύμφωνα με τον Οργανισμό, με όλους τους κανόνες υγιεινής. Κάθε παιδί πρόκειται να λάβει ενημερωτική επιστολή με τα αποτελέσματα της εξέτασης. Πιο αναλυτικά, η εξέταση πραγματοποιήθηκε στις:

  • 5/03/2019 στον Α’ Βρεφονηπιακό Σταθμό, 
  • 26/02/2019 στον Γ’ Παιδικό Σταθμό και
  • 12/03/2019 στον Δ’ Παιδικό Σταθμό.

Τα προνήπια έμαθαν πώς να φροντίζουν τα δόντια τους, ποιες τροφές να αποφεύγουν για γερά και υγιή δόντια. Όπως ενημερώνει ο Οργανισμός, καθημερινά για έναν μήνα, στον 1ο Βρεφονηπιακό, τα τμήματα «Σπουργιτακια & Κουνελάκια» θα βουρτσίζουν τα δόντια τους στο σχολείο, χωρισμένα σε ομάδες και το κάθε παιδί με τη δίκη του οδοντόβουρτσα, υπό την καθοδήγηση και επίβλεψη των παιδαγωγών. Το ίδιο θα γίνεται και στους υπόλοιπους σταθμούς.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet