Στο πλευρό των εργαζόμενων του Δήμου Βριλησσίων η Αντίσταση και Ανατροπή
Κοινωνία

Στο πλευρό των εργαζόμενων του Δήμου Βριλησσίων η Αντίσταση και Ανατροπή

Στο πλευρό των εργαζόμενων του Δήμου Βριλησσίων, αλλά και όλων των εργαζομένων στους δήμους τάσσεται η Αντικαπιταλιστική Κίνηση Βριλησσίων Αντίσταση και Ανατροπή, ενάντια στο νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση με το οποίο δίνεται η δυνατότητα στα Δημοτικά Συμβούλια να υπογράφουν συμβάσεις με εταιρείες για υπηρεσίες όπως η καθαριότητα, ο ηλεκτροφωτισμός δήμων, αλλά και άλλες υπηρεσίες.

Η Αντίσταση και Ανατροπή επισημαίνει:

ΟΤΑ για τους δημότες και όχι για τους ιδιώτες! Στον δρόμο βγαίνουν οι εργαζόμενοι των δήμων όλης της χώρας ενάντια στο «αναπτυξιακό» νομοσχέδιο με καθημερινό πρόγραμμα κινητοποιήσεων. Στο στόχαστρο – εκτός των άλλων επιθέσεων που συμπεριλαμβάνει το πακέτο μέτρων – βάζουν το άρθρο 179.

Σύμφωνα με αυτό δίνεται η δυνατότητα στα Δημοτικά Συμβούλια να υπογράφουν συμβάσεις με ιδιώτες εργολάβους για μια σειρά υπηρεσίες, όπως της καθαριότητας, της αποκομιδής και μεταφοράς των σκουπιδιών, της συντήρησης του πρασίνου κ.ά. Η δυνατότητα της ιδιωτικοποίησης των υπηρεσιών θα δίνεται χωρίς να απαιτείται η απόλυτη πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου και η αιτιολογημένη απόφασή του, όπως προέβλεπε η μέχρι τώρα νομοθεσία.

Αν περάσει η διάταξη της κυβέρνησης θα οδηγήσει σε απολύσεις χιλιάδων εργαζομένων, σε απαξίωση του κοινωνικού ρόλου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και σε σημαντική οικονομική επιβάρυνση για τους δημότες μέσω της αύξησης των Δημοτικών Τελών. Υπηρεσίες που παρέχονται σήμερα από τους ΟΤΑ για κοινωνικό όφελος θα παρέχονται αργότερα προς όφελος ιδιωτών εργολάβων».

Είμαστε στο πλευρό των εργαζόμενων του Δήμου Βριλησσίων και παλεύουμε:

  • Ενάντια στη συνέχιση των περικοπών, διεκδικούμε να δώσει το κράτος πίσω όσα στέρησε από τους Δήμους, τους πόρους και τις επενδύσεις για υποδομές. Τέλος στις ιδιωτικοποιήσεις και τις ΣΔΙΤ.
  • Άμεσες μαζικές προσλήψεις για την στελέχωση των υπηρεσιών, της καθαριότητας, του πράσινου, του ΟΚΠΑ και του ΠΑΟΔΗΒ. Όχι εντατικοποίηση που οδηγεί σε εργατικά ατυχήματα. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, όχι στην ελαστική εργασία.
  • Δημόσιες και δημοτικές δομές αλληλεγγύης για άστεγους, άπορους, πρόσφυγες, μονογονικές οικογένειες και ανάπτυξη τους χωρίς εκχώρηση και χρηματοδότηση ιδιωτικών εταιρειών και ΜΚΟ.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet