Συζήτηση για το Κυπριακό πραγματοποίησε η Δράση για μια Άλλη Πόλη
Κοινωνία

Συζήτηση για το Κυπριακό πραγματοποίησε η Δράση για μια Άλλη Πόλη

Με αφορμή τη διάσκεψη της Γενεύης για το Κυπριακό, η οποία έχει ξεκινήσει, η κίνηση δημοτών Βριλησσίων Δράση για μια Άλλη Πόλη πραγματοποίησε την Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2017, στο πάρκο «Μ. Θεοδωράκης» συζήτηση με θέμα «Το επιχειρούμενο πραξικόπημα στην Κύπρο και οι συνέπειές του για την Ελλάδα».

Την εισήγηση πραγματοποίησε ο δημοσιογράφος – συγγραφέας Δημήτρης Κωνσταντακόπουλος.

Η Κίνηση Δράση για μια Άλλη Πόλη έδωσε στη δημοσιότητα το κείμενο της εισήγησης, όπως αυτό προέκυψε από απομαγνητοφώνηση.

Όπως σημειώνει η κίνηση δημοτών «επισημαίνουμε πάλι, ότι ένα “δομικό” πρόβλημα για την Αυτοδιοίκηση και τις λίγες δημοτικές παρατάξεις που είναι πραγματικά ενεργές, είναι το πώς θα συνδεθεί η τοπική ζωή με τα σημαντικά ζητήματα, διαπερνώντας το τείχος που παρεμβάλει το πολιτικό και επικοινωνιακό σύστημα. Διότι το ζητούμενο, η συγκρότηση του τοπικού, δεν επιτυγχάνεται ούτε με υπεκφυγές, ούτε με τα ελάσσονα, πολύ περισσότερο μόνο με τα αμιγώς “καθημερινά”. Αξίζει λοιπόν τουλάχιστον να επιχειρούμε να συζητάμε σαν πολίτες τα καθοριστικά της περιόδου που διανύουμε».

Η Δράση για μια Άλλη Πόλη ευχαριστεί, με ανακοίνωσή της, τον Δημήτρη Κωνσταντακόπουλο για την προθυμία του να ανταποκριθεί στην πρόσκλησή της και τους δημότες που απέδειξαν ότι παρά τις κάθε είδους δυσκολίες, υπάρχει διάθεση για ουσιαστική πολιτική συζήτηση. Επίσης, ευχαριστεί τις δημοτικές συμβούλους κ.κ. Αρσένη και Πορφύρη, καθώς και τους εργαζόμενους του Δήμου που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet