Τη διανομή ΜΑΠ στους εργαζόμενους έχει ξεκινήσει ο Δήμος Βριλησσίων
Κοινωνία

Τη διανομή ΜΑΠ στους εργαζόμενους έχει ξεκινήσει ο Δήμος Βριλησσίων

Τη διανομή των Μέσων Ατομικής Προστασίας (ΜΑΠ) στους εργαζόμενους έχει ξεκινήσει από την 1η Νοεμβρίου ο Δήμος Βριλησσίων, την οποία και αναμένεται να ολοκληρώσει έως τα τέλη του μηνός.

Όπως αναφέρει η δημοτική αρχή, ο Δήμος υλοποιεί έναν ολοκληρωμένο σχεδιασμό δημιουργίας βέλτιστων συνθηκών υγιεινής και ασφάλειας και στήριξης του δημοτικού ανθρώπινου δυναμικού, με αποκλειστικό σκοπό τη μείωση της καθημερινής διακινδύνευσης όσων εκτίθενται σε εργασίες βαρέων και ανθυγιεινών και σε εν γένει εξωτερικές εργασίες, αλλά και κάθε εργαζόμενου.

Η κάλυψη σε ατομικά μέσα προστασίας και σε συγκεκριμένα μέτρα για την υγιεινή και ασφάλεια των εργαζόμενων έχει επεκταθεί σε όλες τις διοικητικές κατηγορίες εργαζόμενων, συμπεριλαμβανομένων και των εποχικών από τον ΟΑΕΔ και κάθε άλλης μορφής σύμβασης εργασίας, για το διάστημα που κάθε φορά εργάζονται στον Δήμο Βριλησσίων.

Σύμφωνα με τη δημοτικ΄ή αρχή, η διανομή των μέσων ατομικής προστασίας (ΜΑΠ) στους εργαζόμενους αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί στο σύνολό της έως τα τέλη του μηνός. Επίσης, εκ μέρους του γιατρού εργασίας πραγματοποιείται τακτική επιθεώρηση των θέσεων εργασίας, επανεξέταση εργαζομένων όταν αυτό κρίνεται λόγω νέων συνθηκών και δεδομένων απαραίτητο, επικαιροποίηση των Ατομικών Ιατρικών Φακέλων, ενώ παρέχεται και κατάλληλο ενημερωτικό υλικό (φυλλάδια και γραπτές οδηγίες για θέματα Υγείας και Ασφάλειας στην Εργασία). Τα οχήματα του στόλου των οχημάτων που χρησιμοποιούνται για τις ανάγκες των υπηρεσιών του Δήμου έχουν περάσει με επιτυχία τους ελέγχους των Κέντρων Τεχνικών Ελέγχων Οχημάτων (ΚΤΕΟ) που υποβάλλονται σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, κάτι που συμβαίνει πια τακτικά τα τελευταία έξι χρόνια, μετά από μια μακρά περίοδο δραματικής απουσίας σχετικών ελέγχων πριν από το διάστημα αυτό. 

«Με διαρκή εγρήγορση και προσπάθεια των αρμόδιων υπηρεσιών και σε  συνεργασία με την τεχνικό ασφαλείας, τον ιατρό εργασίας, καθώς και με το σωματείο των εργαζομένων, εξασφαλίζονται βιώσιμες συνθήκες προστασίας, υγιεινής και ασφάλειας για τους εργαζόμενους του Δήμου Βριλησσίων, ενώ και οι ίδιοι  ενημερώνονται αναλυτικά (ότι η χρήση του ειδικού εξοπλισμού ΜΑΠ δεν αποτελεί επιπλέον βάρος, αλλά αναγκαία πρόληψη για κάθε ενδεχόμενο διακινδύνευσης) και είναι επιφορτισμένοι με την υποχρέωση κατάλληλης χρήσης του παρεχόμενου εξοπλισμού εργασίας και αυτοπροστασίας», σημειώνει η δημοτική αρχή.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet