Το βιωματικό εργαστήριο «Σε αγαπώ γιατί είσαι εσύ!» από τη Σχολή Γονέων Δήμου Βριλησσίων στις 4/6
Κοινωνία

Το βιωματικό εργαστήριο «Σε αγαπώ γιατί είσαι εσύ!» από τη Σχολή Γονέων Δήμου Βριλησσίων στις 4/6

Συνεχίζει τις διαδικτυακές συναντήσεις, μέσω ΖΟΟΜ, η Σχολή Γονέων Δήμου Βριλησσίων την Παρασκευή 4 Ιουνίου, στις 18:00, με το βιωματικό εργαστήριο «Σε αγαπώ γιατί είσαι εσύ!», με ομιλήτρια την Ειρήνη Ρέππα, οικογενειακή θεραπεύτρια, σύμβουλο ψυχικής υγείας.

Μικρή περίληψη περιεχομένου, από την κ. Ρέππα

Σε αυτήν τη συνάντηση θα διαπραγματευθούμε το πώς βιώνουμε και εκφράζουμε την υγιή αγάπη προς τα παιδιά μας, μιας και η αγάπη δεν είναι μόνο συναίσθημα, αλλά και πράξη, που καθορίζει και διαπερνά πολλές συμπεριφορές και μοτίβα σχέσεων.

Μπορείτε να αναρωτηθείτε ως γονείς: εσείς τι κάνετε για να αγαπάτε το παιδί σας; Πώς του το δείχνετε; Τι χρειάζεται το παιδί σας για να καταλάβει ότι το αγαπάτε; Με ποιο τρόπο μπορείτε να του δείξετε την αγάπη αυτή; Πώς μπορούμε άραγε να βιώνουμε για τα παιδιά μας μια αγάπη που -δεν θα ικανοποιεί δικές μας ανάγκες και προβολές- θα αναδύεται ως μια γενναιόδωρη αγάπη που δέχεται ατέλειες, ατυπίες, ελλείμματα- μας εμπλουτίζει, μας μαλακώνει και μας κάνει καλλίτερους ανθρώπους -θα συμβάλλει στην υγιή ανάπτυξη του παιδιού και στη διασφάλιση της αυτοεκτίμησης του, βάζοντας γερές βάσεις για τη ζωή και τις σχέσεις του στο μέλλον; Υπάρχει μέσα σε όλες τις γονεϊκές καρδιές ως δυνατότητα: η όμορφη, δημιουργική και απελευθερωτική προοπτική της αποδοχής του παιδιού μας χωρίς «όρους και προϋποθέσεις», γεμάτη σεβασμό και αποδοχή του «άλλου», βαθιά, ολοκληρωτική, γενναιόδωρη, χωρίς κυριαρχία και επιβολή.

Μέσα από τη προσωποκεντρική προσέγγιση του C. Rogers και σε συνδυασμό με τη βιωματική μέθοδο θα έχουμε την ευκαιρία σε αυτό το εργαστήριο να ανοίξουμε έναν πρώτο διάλογο για αυτό το μεγάλο θέμα, που προάγει μια γενικότερη καταξιωτική στάση ζωής που εμπεριέχει σεβασμό στην ανθρώπινη φύση, αποδοχή στις διαφορές και ιδιαιτερότητες του κάθε ατόμου.

Ελπίζω να κάνουμε μαζί ένα βήμα με την πίστη ότι το κάθε παιδί σε αυτό το κόσμο είναι ένα πλάσμα που έχει μια και μόνη αποστολή «να γίνει αυτό που είναι» χωρίς απαιτήσεις, διαστρεβλώσεις, προσδοκίες, κατηγοριοποιήσεις, τελειομανίες και πρότυπα.

Σας ενημερώνουμε ότι ΔΕΝ θα βιντεοσκοπήσουμε την διάλεξη, και δεν θα επιτρέπεται από τις ρυθμίσεις η βιντεοσκόπηση ούτε από εσάς για λόγους προστασίας προσωπικών δεδομένων.

Θα πρέπει να μπείτε στη πλατφόρμα ακριβώς στις 18:00. Επειδή το εργαστήριο θα έχει βιωματικό χαρακτήρα η πλατφόρμα θα κλειδώσει 18:15 και δεν θα δέχεται άλλες συμμετοχές.

Οι συμμετέχοντες παρακαλούνται να συμμετάσχουν με ανοικτή τη κάμερα, λόγω του βιωματικού χαρακτήρα του σεμιναρίου και για διευκόλυνση της αλληλεπίδρασης μεταξύ μας. Εάν για κάποιον λόγο δεν θέλετε να φαίνεται το ονοματεπώνυμό σας μπορείτε πριν μπείτε και να κάνετε «rename» στα στοιχεία εισόδου σας στην πλατφόρμα.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet