Το «παρών» στην κινητοποίηση των συνταξιούχων έξω από το Κ.Υ. έδωσε η ΛΑ.ΣΥ. Βριλησσίων
Κοινωνία

Το «παρών» στην κινητοποίηση των συνταξιούχων έξω από το Κ.Υ. έδωσε η ΛΑ.ΣΥ. Βριλησσίων

Αντιπροσωπεία της Λαϊκής Συσπείρωσης Βριλησσίων, με επικεφαλής τοn δημοτικό σύμβουλο, Βασίλη Βήττο, συμμετείχε στην προγραμματισμένη παράσταση διαμαρτυρίας του Συνδέσμου Συνταξιούχων ΙΚΑ Χαλανδρίου-Χολαργού-Βριλησσίων-Ψυχικού, την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου, έξω από το Κέντρο Υγείας (πρώην ΙΚΑ) Βριλησσίων, όπως ενημερώνει ο δημοτικός συνδυασμός.

Στη συνέχεια της σχετικής ανακοίνωσης, η Λαϊκή Συσπείρωση Βριλησσίων αναφέρει:

Η μαζική συμμετοχή των συνταξιούχων στο κάλεσμα του Συλλόγου τους έρχεται ως απάντηση στην απόφαση της μετατροπής τού εν λόγω Κέντρου Υγείας αποκλειστικά σε εμβολιαστικό κέντρο, γεγονός το οποίο εγείρει αντιδράσεις καθώς μένουν χωρίς την απαραίτητη περίθαλψη χιλιάδες κάτοικοι των περιοχών Βριλησσίων, Μελισσίων και Πεντέλης που εξυπηρετούνται εκεί.

Σε συνάντηση της αντιπροσωπείας των Συλλόγου συνταξιούχων και του Βασίλη Βήττου με τον προϊστάμενο των ιατρείων υπήρξε η ενημέρωση ότι μέχρι να παραληφθούν τα εμβόλια, στο Κέντρο Υγείας θα λειτουργεί ένας χώρος προκειμένου να καλυφθούν οι εμβολιαστικές ανάγκες και τα υπόλοιπα τακτικά ιατρεία θα εξακολουθήσουν να παρέχουν τις υπηρεσίες τους κανονικά. Ωστόσο, από τη στιγμή που θα γίνει η παραλαβή των εμβολίων η λειτουργία των ιατρείων θα διακοπεί πλήρως, το Κέντρο Υγείας θα μετατραπεί αποκλειστικά σε εμβολιαστικό κέντρο, οι ανάγκες του οποίου θα καλυφθούν από τους μισούς από τους ήδη υπάρχοντες γιατρούς, ενώ οι υπόλοιποι γιατροί θα μεταφερθούν στα Δημοτικά ιατρεία, εφόσον όμως κριθεί ότι δύνανται να εξασφαλίσουν την εύρυθμη λειτουργία -ύστερα από αυτοψία του ίδιου του προϊσταμένου- οι χώροι που στεγάζουν τα ιατρεία του ΟΚΠΑ. Σε περίπτωση καταλληλότητας ο Δήμος θα παρέχει τον απαραίτητο εξοπλισμό.

Ως Λαϊκή Συσπείρωση Βριλησσίων δηλώνουμε ξεκάθαρα την αγωνιστική συμπαράστασή μας στη διεκδίκηση των συνταξιούχων να απολαμβάνουν την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη που τόσα χρόνια έχουν πληρώσει, και με το παραπάνω, στα ασφαλιστικά τους ταμεία. Η προσωρινή λύση που δίνεται σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί λύση, καθώς με αυτόν τον τρόπο μειώνονται αισθητά οι ειδικότητες των γιατρών που θα μπορούν να εξυπηρετούν, ωθώντας για άλλη μια φορά τους έχοντες ανάγκη σε ιδιώτες γιατρούς, αναγκάζοντάς τους να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για παροχές που έχουν ήδη πληρωμένες. Δεν μπορεί η επιτακτική ανάγκη να εμβολιαστεί άμεσα το σύνολο του πληθυσμού να έρχεται σε αντιπαράθεση με πάγιες ανάγκες σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη του λαού.

Για όλους τους παραπάνω λόγους η Λαϊκή Συσπείρωση Βριλησσίων θα συνεχίσει να δίνει δυναμικό «παρών» σε κάθε αγωνιστική πρωτοβουλία που διεκδικεί το αυτονόητο, δηλαδή δημόσια και δωρεάν υγεία που ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες. Σε αυτό το πλαίσιο, το Δημοτικό Συμβούλιο Βριλησσίων οφείλει να πάρει άμεσα θέση απέναντι στα δίκαια αιτήματα του Συλλόγου Συνταξιούχων και όλων των δημοτών.

Απαιτούμε:

  • Παράλληλη λειτουργία εμβολιαστικού κέντρου και ιατρείων στο Κέντρο Υγείας Βριλησσίων.
  • Ενίσχυση των δομών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας με προσλήψεις όλου του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού.
  • Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για το δημόσιο σύστημα Υγείας.
  • Άμεσα μέτρα για την πλήρη επαναλειτουργία των τακτικών ιατρείων και των χειρουργείων στο δημόσιο σύστημα Υγείας.
  • Δημιουργία αναγκαίου αριθμού εμβολιαστικών κέντρων στο πλαίσιο της ΠΦΥ σε κατάλληλους χώρους και στελέχωσή τους με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Άμεση απεμπλοκή των νοσοκομείων από τον εμβολιασμό του γενικού πληθυσμού.
  • Άμεση επαναλειτουργία της πτέρυγας Μπόμπολα του Νοσοκομείου «Αμαλία Φλέμινγκ» και του Νοσοκομείου «Παπαδημητρίου».
  • Επίταξη των μονάδων Υγείας του ιδιωτικού τομέα χωρίς αποζημίωση.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet