Το 1ο Γυμνάσιο Βριλησσίων… ανεβάζει εκπαιδευτική ταχύτητα
Φωτογραφία: 1ο Γυμνάσιο Βριλησσίων/FB
Κοινωνία

Το 1ο Γυμνάσιο Βριλησσίων… ανεβάζει εκπαιδευτική ταχύτητα

To 1o Γυμνάσιο Βριλησσίων επέλεξε το Παιδαγωγικό Τμήμα Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής για να συμμετέχει στο Εθνικό Ερευνητικό – Πιλοτικό Πρόγραμμα «Το Σχολείο Οργανισμός και Κοινότητα Μάθησης Αξιολόγηση Ομοτέχνων – Συνεργατικές Πρακτικές Εκπαιδευτικών».

Στο επόμενο διάστημα το σχολείο θα υποδεχθεί, σε ειδική συνεδρίασή του, κλιμάκιο διδασκαλίας πανεπιστημιακών με τους οποίους θα σχεδιαστούν από κοινού και θα εφαρμοστούν, καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς, περαιτέρω δράσεις ενδυνάμωσης της σχολικής ζωής. Μάλιστα, στη συγκεκριμένη δράση, πλην του συλλόγου των διδασκόντων και του συνόλου των μαθητών του σχολείου, θα μπορούν να συμμετάσχουν, εφόσον το επιθυμούν, το Σχολικό Συμβούλιο, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων, οι σύμβουλοι εκπαίδευσης, καθώς και όμορα σχολεία.

Τι είναι το σχολείο ΟΚΜ

Το Σχολείο Οργανισμός και Κοινότητα Μάθησης (ΟΚΜ) αποτελεί ένα σύγχρονο, διακριτό, εναλλακτικό εκπαιδευτικό παράδειγμα ενός ζωντανού οργανισμού που μαθαίνει, εξελίσσεται και βελτιώνεται διαρκώς. Είναι ένα σχολείο που έχει όραμα, που προτάσσει τη μάθηση, που προωθεί την καινοτομία και τη δημιουργικότητα. Ένα σχολείο που επιδιώκει την ενίσχυση της παιδαγωγικής του αυτονομίας και των βαθμών ελευθερίας των εκπαιδευτικών. Ένα σχολείο που το χαρακτηρίζει η ηγεσία για τη μάθηση, που στηρίζεται στη συλλογικότητα και τη συνεργασία, που αναπτύσσεται και εδραιώνεται μέσα από τις Κοινότητες Μάθησης των εκπαιδευτικών του. Ένα σχολείο που ερευνά και αξιολογεί το εκπαιδευτικό του έργο, που σχεδιάζει δράσεις βελτίωσης, που δίνει έμφαση στην ανάπτυξη των ικανοτήτων και την επαγγελματική ανάπτυξη των εκπαιδευτικών. Ένα σχολείο που δεν είναι αυτοαναφορικό αλλά ανοιχτό στην κοινωνία, που βελτιώνει τα εκπαιδευτικά αποτελέσματα και εμπεδώνει κλίμα εμπιστοσύνης ανάμεσα στο σχολείο, την πολιτεία και την κοινωνία (πηγή: Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο).

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet