Βριλήσσια: Έναρξη νέων θεματικών του Ελεύθερου Πανεπιστημίου Βριλησσίων
Κοινωνία

Βριλήσσια: Έναρξη νέων θεματικών του Ελεύθερου Πανεπιστημίου Βριλησσίων

«Τρόπον μεταβολής της Ελλάδος

από την κατάστασιν εις την οποίαν ευρίσκεται την σήμερον

ούτ’ εστοχάσθην ποτέ ούτε στοχάζομαι δυνατόν άλλον,

παρά την Παιδείαν…»

Αδαμάντιος Κοραής

Το Ελεύθερο Πανεπιστήμιο του Δήμου Βριλησσίων συνεχίζει τη λειτουργία του για τη χρονιά 2016-2017, με θεμελιώδη επιδίωξη τη διασφάλιση του δικαιώματος όλων σε εκείνες τις επιμορφωτικές δραστηριότητες που αποσκοπούν στην ολοκλήρωση της προσωπικότητας του ατόμου, στην καλλιέργεια συμπεριφορών συμβατών με τις νέες συνθήκες που διαμορφώνονται στον κόσμο και, γενικότερα, στην ανάπτυξη της ιδιότητας του ενεργού και ενημερωμένου πολίτη.

H έναρξη της 1ης Θεματικής με θέμα «Εμφάνιση του κινηματογράφου στην Ελλάδα – Προεκλογική περίοδος – Κατοχή – Το ξεκίνημα του Φίνου» θα γίνει τη Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2016, ώρα 18.00, στην αίθουσα «Ν.Εγγονόπουλος» στο πάρκο «Μ. Θεοδωράκης».

«Σήμερα, οι εξελίξεις στην οικονομία, την τεχνολογία και τις κοινωνικές δομές ευνοούν περισσότερο παρά ποτέ την ανάπτυξη ανοικτών συστημάτων εκπαίδευσης- επιμόρφωσης, τα οποία αποτελούν τη μεγαλύτερη επένδυση στον ανθρώπινο παράγοντα. Σε αντίθεση με την τυπική εκπαίδευση, το Ελεύθερο Πανεπιστήμιο του Δήμου Βριλησσίων καλύπτει ένα μεγάλο φάσμα ηλικιών, χωρίς να υπολογίζει τη μορφωτική πορεία των φοιτούντων και των ακροατών του» σημειώνεται στην ανακοίνωση του Δήμου.

Τα μαθήματα – διαλέξεις που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα του τρέχοντος έτους 2016-2017 θα καλύψουν την εξής θεματολογία:

  • Κινηματογράφος
  • Φιλοσοφία
  • Ιστορία
  • Ποίηση
  • Ελληνική Γλώσσα
  • Ψυχολογία
  • Περιβάλλον

Ειδικό εκπαιδευτικό υλικό δεν παρέχεται. Μετά από κάθε διάλεξη θα ακολουθεί συζήτηση. Η παρακολούθηση των διαλέξεων είναι δωρεάν. Μετά τη λήξη της εκπαιδευτικής περιόδου απονέμεται Πιστοποιητικό Παρακολούθησης Μαθημάτων σε όσους έχουν παρακολουθήσει τα 2/3 των διαλέξεων.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet