Ακόμα μία διάκριση του Δήμου Βριλησσίων για τη διαχείριση στερεών αποβλήτων
Ποιότητα Ζωής

Ακόμα μία διάκριση του Δήμου Βριλησσίων για τη διαχείριση στερεών αποβλήτων

Ακόμα μία διάκριση έλαβε ο Δήμος Βριλησσίων για τις καινοτόμες πρακτικές στη διαχείριση των στερεών αποβλήτων και την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση των πολιτών στην 3η Τελετή Απονομής των Ελληνικών Βραβείων για το Περιβάλλον από τη Γενική Διεύθυνση Περιβάλλοντος (DGEnvironment) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Προστασίας Περιβάλλοντος (ΠΑΣΕΠΠΕ).

Η τελετή πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2018 στο αμφιθέατρο του Πολεμικού Μουσείου με την παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος, Σωκράτη Φάμελλου, βουλευτών, δημάρχων και εκπροσώπων ΟΤΑ Α΄ και Β΄ βαθμού.

Στον Δήμο Βριλησσίων και συγκεκριμένα στην Υπηρεσία Περιβάλλοντος απονεμήθηκε, από την υφυπουργό Εσωτερικών, Μαρίνα Χρυσοβελώνη, το Βραβείο Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α΄ Βαθμού για την ορθή διαχείριση των απορριμμάτων με ανακύκλωση στην πηγή και τις δράσεις εκπαίδευσης και επιβράβευσης πολιτών μέσω της δημοτικής πλατφόρμας «followgreen.gr/vrilissia».

O κ. Μανιατογιάννης δήλωσε ότι:

«Το πρόγραμμα χωριστής διαλογής απορριμμάτων του Δήμου Βριλησσίων προχωρά αποδοτικά και εξελίσσεται συνεχώς. Η ενημέρωση και εκπαίδευση των δημοτών τόσο στα νοικοκυριά όσο και στα σχολεία μας, μεταξύ άλλων, επιτυγχάνεται, μέσα από τις νέες τεχνολογίες και τη διασύνδεσή των νοικοκυριών και των τοπικών επιχειρήσεων με επίκεντρο την Ανακύκλωση – Κομποστοποίηση με Διαλογή στην Πηγή, αλλά και ανάλογη επιβράβευση της μαθητικής κοινότητας του Δήμου μας, μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας followgreen.gr/vrilissia».

O αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Αλέξης Μαυραγάνης, ανέφερε σχετικά ότι: «Με κοινωνική συνείδηση και συνεργασία, ουσιαστικά με ένα “κλικ” αλλαγή συνήθειας στον καθημερινό τρόπο απόρριψης, μπορούμε γρήγορα να πάμε μπροστά. Να ωφεληθεί οικονομικά και κυρίως περιβαλλοντικά ο τόπος μας, να περιφρουρήσουμε το περιβάλλον, των Βριλησσίων και της Αττικής γης και των υδάτων μας. Η Καθαριότητα και η Διαλογή στην Πηγή είναι Πολιτισμός».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet