Στην 7η Διάσχιση Ρεματιάς προσκαλούν Βριλησσός και Δήμος Βριλησσίων
Ποιότητα Ζωής

Στην 7η Διάσχιση Ρεματιάς προσκαλούν Βριλησσός και Δήμος Βριλησσίων

Σε μια μοναδική διαδρομή «στις ομορφιές της γειτονιάς μας» προσκαλούν όλους η φυσιολατρική κίνηση Βριλησσός και ο Δήμος Βριλησσίων. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, τη διαδρομή αυτή, που στα χρόνια της πανδημίας έγινε προορισμός για όλους του φυσιολάτρες του Λεκανοπεδίου, διάνοιξαν και εδώ και 12 χρόνια συντηρούν και σηματοδοτούν οι εθελοντές του Βριλησσού.

Ο αρχαίος δρόμος του μαρμάρου για την Ακρόπολη ξαναζωντανεύει με ενημερώσεις από τους ειδικούς ξεναγούς, ενώ το γυμνό άσπρο, μαρμάρινο τοπίο δίνει τη θέση του σταδιακά σε έντονη βλάστηση και τρεχούμενα νερά, που σε συνδυασμό με την εποχή κάνουν τη διαδρομή απολαυστική. Κατάληξη στο πάρκο της Ρεματιάς, για να κλείσει η μέρα με μουσική.

Η εκκίνηση της πεζοπορίας θα γίνει στις 9:30 π.μ. από τη σπηλιά του Νταβέλη (720 μ. υψόμετρο) και αναμένεται να διαρκέσει περί τις 3,5 ώρες, για τη διάνυση των 8,5 χλμ. μέχρι τον τερματισμό της στο πάρκο Ρεματιάς της παραρεματίου περιοχής των Βριλησσίων (250 μ. υψόμετρο).

Η άφιξη στην εκκίνηση της διαδρομής στη σπηλιά Νταβέλη θα γίνει με λεωφορεία και μετά πεζοπορία 20 λεπτών. Η μεταφορά είναι δωρεάν για όλους τους συμμετέχοντες και θα γίνει με λεωφορεία που έχει ναυλώσει ο Δήμος και θα ξεκινήσουν από 2 διαφορετικά σημεία:

  1. Με λεωφορεία που θα ξεκινήσουν στις 8 το πρωί μπροστά από το 1ο Γενικό Λύκειο Βριλησσίων (Μακεδονίας και Θεσσαλίας – Βριλήσσια).
  2. Με λεωφορεία που θα ξεκινήσουν στις 8 το πρωί στον σταθμό metro Δουκίσης Πλακεντίας.
  3. Με λεωφορεία των συλλόγων–ομάδων που συμμετέχουν.

Για την επιβίβαση στο λεωφορείο είναι απαραίτητη η τηλεφωνική δήλωση συμμετοχής.

Τα λεωφορεία θα μεταφέρουν τους συμμετέχοντες από τα Βριλήσσια μέχρι τη σπηλιά Νταβέλη. Οι συμμετέχοντες θα πρέπει μετά τη λήξη της πεζοπορίας που είναι η παραρεμάτιος Βριλησσίων (Διομήδους 11), να αποχωρήσουν με ίδια μέσα.

Δηλώσεις συμμετοχής

  • Στο τηλέφωνο του «Βριλησσού», 210 8105665, από Δευτέρα 13/5 έως και Παρασκευή 17/5, από τις 10 το πρωί έως τις 13.00.
  • Στο τηλέφωνο του «Βριλησσού», 210 8105665, βραδινές ώρες μόνο την Τετάρτη 15/5 και την Παρασκευή 17/5, από τις 19.30 έως τις 21.00.
  • Μόνο αν υπάρχουν θέσεις, ο σύλλογος θα ανοίξει για συμμετοχές και το Σάββατο 18/5, από τις 11.00 ως τις 13.00

Οι δηλώσεις συμμετοχής είναι ονομαστικές για κάθε άτομο που θα συμμετέχει – δηλαδή αν κάποιος δηλώσει περισσότερα από 1 άτομα θα πρέπει δώσει τα ονόματά τους.

Στο ξεκίνημα της διαδρομής θα γίνει ενημέρωση σχετικά με τη σπηλιά Νταβέλη, το Πεντελικό όρος και την Οδό Λιθαγωγίας από τον ειδικό επιστήμονα του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Αργυρούπολης (ΚΠΕΑ), Θεμιστοκλή Σμπαρούνη, βιολόγο-Msc Οικολογίας.

Όλη η διαδρομή από τη σπηλιά Νταβέλη και μέχρι τα Βριλήσσια θα διαρκέσει περίπου 3,5 ώρες μαζί με τις ενημερώσεις στις 3 προγραμματισμένες στάσεις. Υπολογίζεται η άφιξη στα Βριλήσσια να γίνει στις 13.00.

Απαιτείται βασικός πεζοπορικός εξοπλισμός (πεζοπορικά μποτάκια, καπέλο, σακίδιο, παγούρι με νερό, γυαλιά ηλίου, αντηλιακό, σνακ). Η διαδρομή δεν έχει τεχνικές δυσκολίες, απαραίτητο είναι όμως οι συμμετέχοντες να έχουν υγεία και την στοιχειώδη φυσική κατάσταση.

Μεταξύ των πεζοπόρων θα κινείται 15μελής ομάδα αρχηγών αναβάσεων του «Βριλησσού» με ασύρματη επικοινωνία, θα υπάρχουν φορητά φαρμακεία, ενώ όχημα της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βριλησσίων θα βρίσκεται σε επιφυλακή σε συγκεκριμένα σημεία για την περίπτωση που θα χρειαστεί βοήθεια κάποιος από τους συμμετέχοντες. Θα πεζοπορήσουν μαζί μας δύο ιατροί και μία νοσηλεύτρια μέλη του «Βριλησσού».

Όλη η πεζοπορική διαδρομή από την Σπηλιά Νταβέλη μέχρι τα Βριλήσσια είναι σηματοδοτημένη από τον Βριλησσό με πράσινη πατουσίτσα σε πορτοκαλί φόντο.

Την 6η Πεζοπορική Διάσχιση στηρίζει το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Αργυρούπολης. Συμμετέχουν οι σύλλογοι: Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος και Ρεματιάς Πεντέλης- Χαλανδρίου, Πεζοπόροι Χαλανδρίου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet