Δράση για μια Άλλη Πόλη: 5 προαπαιτούμενα για σοβαρή συζήτηση για το Ο.Τ. 61
Ποιότητα Ζωής

Δράση για μια Άλλη Πόλη: 5 προαπαιτούμενα για σοβαρή συζήτηση για το Ο.Τ. 61

Πέντε «προαπαιτούμενα» θέτει η δημοτική παράταξη Βριλησσίων Δράση για μια Άλλη Πόλη, προκειμένου να συζητηθεί με σοβαρότητα το θέμα της αγοράς του πρώην «τένις κλαμπ», Ο.Τ. 61.

Το θέμα συζητήθηκε «μερικώς» σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Τρίτη 23 Μαΐου και η συζήτησή του θα ολοκληρωθεί σε επόμενη συνεδρίαση του Δ.Σ.

Αναφορικά με τη συζήτηση που διεξήχθη την Τρίτη 23 Μαΐου η δημοτική παράταξη Δράση για μια Άλλη Πόλη σημειώνει:

Συζητήθηκε και… δεν συζητήθηκε στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο το θέμα του Ο.Τ. 61 και η πρόθεση της διοίκησης να προχωρήσει στην απευθείας αγορά του οικοπέδου, αφού η λήψη απόφασης αναβλήθηκε για την αμέσως επόμενη συνεδρίαση. Αφορμή για τη μετάθεση υπήρξε η γνωστοποιημένη απουσία ενός εκ των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, γεγονός που οδήγησε τον δήμαρχο, λόγω της σοβαρότητας του θέματος, να προτείνει αναβολή, στην οποία συμφώνησαν όλες οι παρατάξεις.

Ωστόσο, παρ΄ όλα αυτά, με πρωτοβουλία της Δράσης και κατανόηση εκ μέρους του προεδρείου, έγινε τελικά μια άτυπη «προκαταρκτική» συζήτηση, αφού η παράταξή μας θεώρησε ούτως ή άλλως, ότι η αναβολή του θέματος θα ήταν σε κάθε περίπτωση αναγκαία, καθώς η διοίκηση δεν είχε προσκομίσει ορισμένα απαραίτητα, κατά την κρίση μας, στοιχεία, για την αξιολόγηση του θέματος.

Συγκεκριμένα, η Δράση ζήτησε να προσκομισθούν στην επόμενη συνεδρίαση:

  1. Στοιχεία που να αποτυπώνουν την τρέχουσα οικονομική κατάσταση του Δήμου: Με βάση την τελευταία τριετία, πίνακας εσόδων (από τους μειούμενους ΚΑΠ και από τα κάθε είδους δημοτικά τέλη), πίνακας υποχρεώσεων (μισθοδοσία, δάνεια, λειτουργικό κόστος, απαραίτητων συντηρήσεων και αποθεματικό), ώστε να αποτυπώνεται η «τάση» των οικονομικών μεγεθών στην πορεία των τελευταίων ετών.
  2. Με ποιο τρόπο και με ποια διαδικασία σχεδιάζεται η αποπληρωμή του οικοπέδου.
  3. Περιγραφή για το κόστος αξιοποίησης του χώρου, εφόσον αυτός αποκτηθεί, για ποιον αρχικά σκοπό και με ποια κονδύλια αυτό θα υλοποιηθεί.
  4. Εκτίμηση για το με ποιο τρόπο η συγκεκριμένη αγορά θα επηρεάσει τις άλλες «ανοιχτές» κεντρικές υποθέσεις του Δήμου (π.χ. έκταση Μητροπούλου, ΕΡΣ) και ποιες προτεραιότητες θα διαμορφωθούν υπό τα νέα δεδομένα.
  5. Είναι ζήτημα δημοκρατίας! Η Δράση επεσήμανε επίσης, ότι το πιο σοβαρό ζήτημα για την τρέχουσα δημαρχιακή περίοδο, εν μέσω μάλιστα έντασης της οικονομικής κρίσης, δεν νοείται να αποφασισθεί ερήμην της τοπικής κοινωνίας, συνεπώς, τουλάχιστον, θα πρέπει να προβλεφθεί σύγκληση της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης (με όσο πιο αντιπροσωπευτική γίνεται, έστω άτυπα, σύνθεση), ώστε να προηγηθεί γνωμοδότησή της.

Τέλος, επισημάναμε προς το Δημοτικό Συμβούλιο συγκεκριμένο παράδειγμα ανάλογων ενεργειών γειτονικού δήμου, για να καταδείξουμε ότι και η στοιχειοθετημένη εκτίμηση των ορκωτών εκτιμητών για τη σημερινή αξία του Ο.Τ. 61, (απαραίτητη ως «πλαφόν» από τον νόμο) δεν αποκλείει μια διαπραγμάτευση που θα οδηγήσει σε σημαντικά χαμηλότερο τίμημα εξαγοράς για τον Δήμο.

Ακολούθησε συζήτηση με τη συμμετοχή όλων των παρατάξεων, ενώ και ο δήμαρχος δεσμεύτηκε για μια ολοκληρωμένη παρουσίαση του πληροφοριακού υλικού εν όψει της επόμενης -αποφασιστικής- συνεδρίασης.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet