Ολοκληρώθηκε η 5η επέμβαση καταπολέμησης κουνουπιών
Ποιότητα Ζωής

Ολοκληρώθηκε η 5η επέμβαση καταπολέμησης κουνουπιών

Ο Δήμος Βριλησσίων, στο πλαίσιο της αρμοδιότητάς του, προβαίνει κάθε χρόνο στον σχεδιασμό και την υλοποίηση της καταπολέμησης των κουνουπιών εντός των διοικητικών του ορίων.

Η διεύθυνση Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας πραγματοποίησε κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου την 5η επέμβαση καταπολέμησης κουνουπιών στις 6/9/2017, με συνδυασμένη εφαρμογή ταμπλετών προνυμφοκτονίας και ψεκαστικού μίγματος  ακμαιοκτονίας, σε όλα τα φρεάτια και τα σημεία συγκέντρωσης υγρασίας, πάντα με εγκεκριμένα σκευάσματα από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Επισημαίνεται ότι η επιτυχία οποιουδήποτε προγράμματος διαχείρισης του προβλήματος των κουνουπιών απαιτεί την ευαισθητοποίηση και συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων, Περιφέρειας και όμορων Δήμων, αλλά και τη συμβολή κάθε πολίτη.

Ειδικότερα ο κάθε πολίτης θα πρέπει:

  • Να μη διατηρεί ακάλυπτα δοχεία με νερό και να απομακρύνει το στάσιμο νερό (πιατάκια γλάστρας κ.λπ.).
  • Να ποτίζει με τρόπο ώστε να μην δημιουργούνται στάσιμα ύδατα.
  • Να φροντίζει για την ανανέωση του νερού σε κολυμβητική δεξαμενή ή σε διακοσμητικά συντριβάνια και όταν δεν χρησιμοποιούνται, να εκκενώνονται.
  • Να χρησιμοποιεί εγκεκριμένα εντομοκτόνα – εντομοαπωθητικά.

Ο Δήμος θα συνεχίσει το πρόγραμμα καταπολέμησης των κουνουπιών μέχρι οι συνθήκες του περιβάλλοντος να καταστούν μη ευνοϊκές για την αναπαραγωγή τους.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet