Ο δήμαρχος Βριλησσίων σε εκδήλωση για τις νέες τεχνολογίες καυσίμων
Ποιότητα Ζωής

Ο δήμαρχος Βριλησσίων σε εκδήλωση για τις νέες τεχνολογίες καυσίμων

Εκδήλωση στo πλαίσιo της προώθησης της ευρωπαϊκής πρωτοβουλίας FCH 2 JU Regions στην Ελλάδα πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 2 Νοεμβρίου στη θεατρική σκηνή «Κάρολος Κουν», στον Άλιμο.

Στην εκδήλωση, στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι δήμων, στελέχη των σημαντικότερων επιχειρήσεων του κλάδου και εκπρόσωποι ερευνητικών φορέων, παρευρέθηκαν ο δήμαρχος Βριλησσίων, Ξένος Μανιατογιάννης και ο αντιδήμαρχος Οικονομικών, Κωνσταντίνος Βαφειάδης.

Η πρωτοβουλία αυτή έχει ως στρατηγικό στόχο ν’ αναδείξει έως το 2020 τις τεχνολογίες κυψελών καυσίμου και υδρογόνου σε πυλώνες των μελλοντικών εξελίξεων στα συστήματα ενέργειας και μεταφορών της Ευρώπης, συμβάλλοντας έτσι στην εξέλιξη προς μια οικονομία χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα έως το 2050.

Ο κ. Ξένος Μανιατογιάννης δήλωσε σχετικά:

«Κάθε πρωτοβουλία που συμβάλλει στην προστασία του περιβάλλοντος και την εξοικονόμηση ενέργειας είναι για εμάς σημαντική και τη στηρίζουμε. Πρόσφατα, άλλωστε, διοργανώσαμε στον Δήμο μας Ενημερωτική Τεχνική Ημερίδα για τα εναλλακτικά καύσιμα κίνησης οχημάτων, που ήρθε να προστεθεί σε μια σειρά περιβαλλοντικών παρεμβάσεων που έχουμε αναλάβει, με σημαντικότερη το πρότυπο πρόγραμμα διαχείρισης και ανακύκλωσης απορριμμάτων που εφαρμόζουμε στα Βριλήσσια.

»Προς αυτή την κατεύθυνση, εγκρίναμε στο Δημοτικό μας Συμβούλιο και τη συμμετοχή του Δήμου μας σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα πιλοτικής εφαρμογής χρήσης υδρογόνου ως το μέσο κίνησης δημοτικών (και όχι μόνο) οχημάτων. Γι’ αυτό κι αξιολογούμε ως πολύ θετική την ευρωπαϊκή πρωτοβουλία FCH 2 JU Regions, που προωθεί τον στόχο της καθαρής και οικονομικότερης ενέργειας και, άρα, ένα βιώσιμο μέλλον για όλους».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet