Συνάντηση δημάρχου Βριλησσίων με μαθητές για την εκστρατεία «Ecomobility»
Ποιότητα Ζωής

Συνάντηση δημάρχου Βριλησσίων με μαθητές για την εκστρατεία «Ecomobility»

Απαντήσεις στις ερωτήσεις των μαθητών, αλλά και συζήτηση για τις προτάσεις τους σχετικά με τους τρόπους βελτίωσης της μετακίνησης πεζών, ΑμεΑ, ποδηλατών, αλλά και οχημάτων εντός της πόλης των Βριλησσίων, περιλάμβανε η συνέντευξη που παραχώρησε ο δήμαρχος Ξενοφών Μανιατογιάννης στη μαθητική ομάδα «Ecomobility» της Γ΄ τάξης του 1ου Γυμνασίου Βριλησσίων, στο πλαίσιο της συμμετοχής της στην ομώνυμη εκστρατεία.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν η αντιδήμαρχος Παιδείας και Εθελοντισμού, Σ. Χαντζάρα, και ο αντιδήμαρχος Οικονομικών, Κ. Βαφειάδης.

Στο πλαίσιο της εκστρατείας Ecomobility, που αφορά στην προώθηση της οικολογικής και ανεμπόδιστης μετακίνησης εντός των πόλεων, οι μαθητές ερευνούν και καταγράφουν προβλήματα στην απρόσκοπτη πρόσβαση σε όλες τις δομές του Δήμου και ανάγκες βελτίωσης της ποιότητας ζωής των κατοίκων, με ιδιαίτερο βάρος στο θέμα της ευαισθητοποίησης των πολιτών σε ό,τι αφορά τα οικολογικά μέσα μετακίνησης μέσα στην πόλη, αλλά και την αναβάθμιση της δημοτικής συγκοινωνίας.

Ο δήμαρχος ανέλυσε στα παιδιά τον προσανατολισμό της διοίκησης στην υιοθέτηση νέων πρακτικών στα θέματα αυτά και τόνισε ότι οι αλλαγές απαιτούν σχεδιασμό σε βάθος χρόνου και τη συνεργασία των δημοτών σε θέματα οδικής συμπεριφοράς και επιλογής μέσων μετακίνησης.

Στη διάρκεια της συνάντησης οι μαθητές δεσμεύτηκαν ότι θα καταθέσουν σύντομα  στον δήμαρχο τις προτάσεις τους, με προτεινόμενες λύσεις στα προβλήματα που εντόπισαν, ενώ μοιράστηκαν μαζί του σκέψεις για την πόλητους.

Ο κ. Μανιατογιάννης συνεχάρη τους μαθητές για τη συμμετοχή τους στην εκστρατεία και τους ενθάρρυνε να αναπτύξουν δράσεις που θα συμβάλουν στην περαιτέρω αξιοποίηση της εκστρατείας και, μέσω αυτής, σε καλύτερη ποιότητα της ζωής και της καθημερινότητας στην πόλη. Δεσμεύτηκε, δε, ότι θα τους καλέσει στο Δημοτικό Συμβούλιο προκειμένου να ενημερώσουν το Σώμα για τα αποτελέσματα της ερευνάς τους.

Τους μαθητές συνόδεψε στη συνάντηση η καθηγήτρια και υπεύθυνη της δράσης Αγγελική Αναστασάτου.

Τα αποτελέσματα της μελέτης των προβλημάτων θα παρουσιάσουν οι μαθητές στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της εκστρατείας Ecomobility, που θα πραγματοποιηθούν τον Φεβρουάριο.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet