2η διάσχιση ρεματιάς Πεντέλης – Χαλανδρίου την Κυριακή 21 Μαΐου
Περιφέρεια Αττικής

2η διάσχιση ρεματιάς Πεντέλης – Χαλανδρίου την Κυριακή 21 Μαΐου

Αυτή την Κυριακή, 21 Μαΐου 2017, περπατάμε στην πιο όμορφη διαδρομή -προίκα της φύσης και της ιστορίας της Βόρειας Αθήνας- τη ρεματιά Πεντέλης Χαλανδρίου. Ανεβαίνουμε στο Πεντελικό βουνό, σε υψόμετρο 720 μέτρων, και από τη σπηλιά του Νταβέλη κατεβαίνουμε προς τα Βριλήσσια διασχίζοντας αρχικά την αρχαία οδό λιθαγωγίας (σημείο εκκίνησης) και στη συνέχεια τα μονοπάτια της ρεματιάς.

Μια μοναδική διαδρομή 8,5 χιλιομέτρων και διάρκειας σχεδόν 3 ωρών, σε δράση που διοργανώνουν ο Δήμος Βριλησσίων και η Φυσιολατρική Κίνηση Βριλησσός και στηρίζουν η Περιφέρεια Αττικής, ο Δήμος Πεντέλης και το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Αργυρούπολης.

Συμμετέχουν οι σύλλογοι Comboride, ΠΕΡΙΠΟΛΟ Αττικής, Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος και Ρεματιάς Πεντέλης – Χαλανδρίου και η Ομάδα Προφορικής Ιστορίας του Δήμου Βριλησσίων.

Η ώρα εκκίνησης της πεζοπορίας έχει οριστεί στις 9:00. Αν κάποιος επιθυμεί πεζοπορία μικρότερης διάρκειας, μπορεί να παρακάμψει το περπάτημα από τη σπηλιά Νταβέλη μέχρι τη Νέα Πεντέλη.

Μεταφορά για τους δημότες Βριλησσίων

Λεωφορείο για τη δωρεάν μεταφορά των δημοτών του θα δρομολογήσει ο Δήμος Βριλησσίων. Το λεωφορείο θα ξεκινήσει από την πλατεία Βριλησσίων (Κύπρου και Εθνικής Αντιστάσεως) στις 8 το πρωί. Απαραίτητη είναι η δήλωση συμμετοχής στα γραφεία του Αθλητικού Οργανισμού Βριλησσίων: Ολυμπιονικών & Σπύρου Λούη, Βριλήσσια, τηλ. 210 8101510, από τις 9:00 έως τις 15:00 καθημερινά, πλην Σαββάτου και Κυριακής.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet