Εβδομάδα Περιβάλλοντος στον Δήμο Βριλησσίων
Ποιότητα Ζωής

Εβδομάδα Περιβάλλοντος στον Δήμο Βριλησσίων

Με επίκεντρο την 5η Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος ορισμένη από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, πραγματοποιείται για 2η χρονιά η Εβδομάδα Περιβάλλοντος του Δήμου Βριλησσίων, στο πλαίσιο της οποίας εντάσσονται δράσεις, ενημερωτικές ημερίδες και στήριξη του προγραμματισμού φυσιολατρικών και περιβαλλοντικών συλλόγων και φορέων της ευρύτερης περιοχής.

Οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν καθαρισμούς περιοχών περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος των Βριλησσίων, σε συνεργασία με διαδημοτικού χαρακτήρα πρωτοβουλίες δήμων και φορέων της Κοινωνίας των Πολιτών, καθώς και ομιλίες και ανοιχτές συζητήσεις με τους πολίτες για σημαντικά περιβαλλοντικά ζητήματα, όπως η εξέλιξη υλοποίησης του κοινού περιφερειακού και δημοτικού σχεδιασμού Διαλογής στην Πηγή (ΔσΠ) των απορριμμάτων και η βιώσιμη διαχείριση των ρεμάτων και υδάτων.

Στο πλαίσιο της Εβδομάδας Περιβάλλοντος και της σύνδεσης Περιβάλλοντος και Υγείας, με τη συνεργασία του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης (ΟΚΠΑ) από 1-3 Ιουνίου θα υπάρχει η δυνατότητα προληπτικών ειδικών εξετάσεων, οι οποίες θα πραγματοποιούνται με ραντεβού στα τηλ. του ΟΚΠΑ (τηλ. 210 6135611).

Προγραμματισμένες δράσεις και εκδηλώσεις

Κυριακή 29 Μαΐου 2016

9:00 – Δράσεις καθαρισμού του Δάσους Θεόκλητου και της Ρεματιάς Πεντέλης – Χαλανδρίου στα όρια Μελισσίων – Βριλησσίων, σημείο συνάντησης στο Πυροφυλάκιο της οδού Παπαφλέσσα.

18:30 – Εκπαίδευση εθελοντών Πυροπροστασίας από την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Τετάρτη 1η Ιουνίου έως Παρασκευή 3 Ιουνίου 2016

9:00-16:00 – Ιατρικές εξετάσεις, μετά από ραντεβού στα τηλ. του ΟΚΠΑ Δήμου Βριλησσίων (210 6135611).

Παρασκευή 3 Ιουνίου 2016

18:30 – Ημερίδα για τη βιώσιμη διαχείριση των ρεμάτων και υδάτων, Πάρκο «Μ. Θεοδωράκης», αίθουσα «Ν. Εγγονόπουλος».

Σάββατο 4 Ιουνίου 2016

10:45 – Ημερίδα για την αλλαγή προτύπου διαχείρισης απορριμμάτων, Πάρκο «Μ. Θεοδωράκης», αίθουσα «Ν. Εγγονόπουλος».

Κυριακή 5 Ιουνίου 2016

8:30 – Έναρξη από την Πεντέλη δράσης περιήγησης πρωτοβουλίας φυσιολατρικών συλλόγων και ενεργών πολιτών των Δήμων Βριλησσίων, Χαλανδρίου και Πεντέλης.

11:00 – Οικογιορτή υποδοχής των περιηγητών στο Πάρκο Ρεματιάς Βριλησσίων (δημοτικό κιόσκι) και σύντομη περιήγηση έως το ύψος της Αττικής Οδού και επιστροφή.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet