Αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση του θεάτρου «Αλίκη Βουγιουκλάκη» στα Βριλήσσια
Πολιτισμός

Αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση του θεάτρου «Αλίκη Βουγιουκλάκη» στα Βριλήσσια

Έτοιμο να υποδεχθεί το κοινό είναι το θέατρο «Αλίκη Βουγιουκλάκη» εν όψει των εκδηλώσεων που προγραμματίζει ο Δήμος Βριλησσίων στο πλαίσιο του ετήσιου πολιτιστικού φεστιβάλ φέτος το καλοκαίρι.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, κλιμάκιο εργαζομένων της αντιδημαρχίας Αστικών Υποδομών και Βιώσιμης Κινητικότητας πραγματοποίησαν εργασίες αισθητικής και λειτουργικής αναβάθμισης του ανοιχτού θεάτρου της πόλης.

Συγκεκριμένα, τοποθετήθηκαν πλάκες Καρύστου στην παλιά μπετονένια σκάλα εισόδου του θεάτρου στην οδό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος. Πραγματοποιήθηκαν εργασίες απογκραφιτοποίησης στο σύνολο των εξωτερικών τοιχίων του θεάτρου.

Συντηρήθηκε και επισκευάστηκε το παλιό βαγόνι του ΟΣΕ που χρησιμοποιείται για τα καμαρίνια των καλλιτεχνών, οι οποίοι παρουσιάζουν τις παραστάσεις τους στο θέατρο. Οι εργαζόμενοι του Δήμου Βριλησσίων, υπό την επίβλεψη του αρμόδιου αντιδημάρχου Άκη Δημαρά ολοκλήρωσαν και τους ελαιοχρωματισμούς τόσο στη σκηνή, όσο και τον κεντρικό διάδρομο του θεάτρου. Ο χώρος του κυλικείου ανακαινίστηκε πλήρως, ενώ συντηρήθηκε το στέγαστρο και η πέργκολα.

Τέλος, σε μια παρέμβαση με αισθητικό χαρακτήρα τοποθετήθηκαν αρκετές ζαρντινιέρες με λουλούδια που ομορφαίνουν τον περιβάλλοντα χώρο και την είσοδο των θεατών, ενώ δημιουργήθηκε και ένα υπαίθριο καθιστικό.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet