Ενός λεπτού σιγή σε κάθε παράσταση του 21ου Φεστιβάλ Βριλησσίων στη μνήμη του Μ. Θεοδωράκη
Πολιτισμός

Ενός λεπτού σιγή σε κάθε παράσταση του 21ου Φεστιβάλ Βριλησσίων στη μνήμη του Μ. Θεοδωράκη

Ενός λεπτού σιγή θα τηρείται πριν την έναρξη κάθε παράστασης του 32ου Φεστιβάλ Βριλησσίων, όπως αναφέρει η πρόεδρος του Πολιτιστικού & Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου (ΠΑΟΔΗΒ), Ιωάννα Κυρίτση, στη μνήμη του Μίκη Θεοδωράκη που έφυγε από κοντά μας.

Επίσης, στο Φεστιβάλ του 2022 θα υπάρχει τιμητικό αφιέρωμα στο έργο του μεγάλου μουσικοσυνθέτη.

Στη σχετική συλλυπητήρια ανακοίνωση της κ. Κυρίτση αναφέρονται τα εξής:

«Με βαθύτατη συγκίνηση και θλίψη αποχαιρετούμε μία εμβληματική μορφή της σύγχρονης ελληνικής μουσικής, έναν επαναστάτη πολιτικό, τον Μίκη Θεοδωράκη.

»Το μουσικό του έργο, συμφωνική μουσική-όπερα-μελοποίηση κορυφαίων ποιητών-λαϊκό και έντεχνο τραγούδι-συνθέσεις για θέατρο και κινηματογράφο,  οραματικό και ανεξάντλητο με παγκόσμια εμβέλεια.

»Η παρουσία του θα παραμείνει έντονη και ανεξίτηλη μέσα από το  μοναδικό και ανεκτίμητο έργο του, που άφησε παρακαταθήκη στις επόμενες γενεές και ανήκει στην πολιτιστική κληρονομιά της Ελλάδας.

»Ο Πολιτιστικός & Αθλητικός Οργανισμός του Δήμου Βριλησσίων, θέλοντας να τιμήσει τη μνήμη του σπουδαίου μουσικοσυνθέτη, πριν την έναρξη της κάθε παράστασης του 32ου ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ – ΤΑΚΗΣ ΒΟΥΓΙΟΥΚΛΑΚΗΣ, θα κρατά ενός λεπτού σιγή,  ως ελάχιστο φόρο τιμής στη μνήμη του.

»Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ του 2022 θα περιλαμβάνει τιμητικό αφιέρωμα στο έργο του.

»Συλλυπητήρια στην οικογένεια του. Συλλυπητήρια σε όλη την Ελλάδα.»

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet