Η Τετάρτη των εκπλήξεων στο Cine -Δράση!
Πολιτισμός

Η Τετάρτη των εκπλήξεων στο Cine -Δράση!

Με αφορμή δυο βριλησσιώτικα μικρού μήκους φιλμ από το Cine – Δράση, ο Μπάμπης Δαμουλιάνος Ευαγγελάτος μιλά για τέσσερις εκπλήξεις που έζησαν όσοι βρέθηκαν στο ΤΥΠΕΤ την Τετάρτη 26 Απριλίου 2017.

Στην περιγραφή των εκπλήξεων αυτών, ο κ. Δαμουλιάνος Ευαγγελάτος αναφέρει:

Μια σειρά από εκπλήξεις, ευτυχώς όλες ευχάριστες, περίμεναν όλους όσοι βρεθήκαμε την περασμένη Τετάρτη στο ΤΥΠΕΤ για να παρακολουθήσουμε την οργανωμένη από το Cine-Δράση προβολή των ταινιών μικρού μήκους «Κάνε μου Like» και «Ο θάνατος σου πήγαινε πολύ», που δημιούργησαν οι μαθητές του Εργαστηρίου «Κάνουμε Ταινία στα Βριλήσσια», ενός από τα πολλά εργαστήρια που λειτουργούν στο πλαίσιο του Δήμου.

Έκπληξη πρώτη: οι πολύ-αναμενόμενες καινούργιες καρέκλες που αντικατέστησαν τις παλιές ήταν ήδη στη θέση τους. Φρέσκες – φρέσκες, με τη δερματίνη να μυρίζει ακόμα, σε ένα ωραίο μπορντό χρώμα, ανανέωσαν την αίθουσα δίνοντάς της ένα ξεκούραστο τόνο και προσφέροντας σε εμάς μια νότα φρεσκάδας και την ελπίδα ότι και οι άλλες απαραίτητες αλλαγές που θα βελτιώσουν τη λειτουργικότητα της αίθουσας δεν θα αργήσουν!

Έκπληξη δεύτερη: νιάτα, νιάτα, νιάτα. Περισσότεροι από ποτέ νέοι παρακολούθησα την προβολή και πολύ περισσότερο νεότατοι ήταν οι περισσότεροι μαθητές, αλλά και οι διδάσκοντες στο εργαστήριο. Ξεκινώντας από τους υπεύθυνους, τον σκηνοθέτη Αλέξανδρο Σιπσίδη και την σεναριογράφο Απολλωνία Τσαντά, που μόλις έχουν περάσει τα τριάντα, οι μαθητές, ήταν όλοι τους νέοι από 8 ετών έως νέοι που έχουν περάσει τα εβδομήντα.

Έκπληξη τρίτη: Ήταν πολύ ευχάριστο για όλους εμάς τους θεατές να παρακολουθούμε συνδημότες μας, που μέχρι προχθές τους γνωρίζαμε μόνον ως γείτονες, για την κοινωνική τους δραστηριότητα, ή έστω με την επαγγελματική τους ιδιότητα, άλλον ως εκπαιδευτικό, άλλον ως λογιστή κ.ο.κ., να διαπιστώνουμε ότι, ερασιτεχνικά αλλά όχι πρόχειρα, ανταποκρίθηκαν με επάρκεια στον ρόλο του σκηνοθέτη, του σεναριογράφου, του μοντέρ, του υπεύθυνου κάστινγκ, του sound designer, του ηθοποιού.

Οι Μιχάλης Καρπουζάς, Νίνα Μπάτη, Ελπίδα Μυριδάκη στον ρόλο σκηνοθέτη και σεναριογράφου. Ο Βασίλης Καπράλος ως σεναριογράφος, αλλά και ως άνθρωπος για όλες τις δουλειές. Ο Κώστας Παπακώστας ως πρωταγωνιστής του «Κάνε μου Like». Οι Ουρανία Φουρλάνου, Αρετή Κυριώτου, Νίνα Μπάτη, Φίλιππος Μπούκης, Κ. Χειλάς, Β. Καπράλος, Γρηγόρης Μαλτέζος, Δ. Χατζηανδρέου, Άννα Αλεξανδράκη, Πηνελόπη Πουλή, Ιωάννα Καλλιπολίτη, Θεόδωρος Σκληρός, Νίκος Σιδεράκης, Αλέξανδρος Γεωργίου, Ευρυπίδης Τσαούσογλου, Κώστας Πουλής, Εύη Μητσοπούλου, Σταμάτης Παπαευαγγέλου, Νικολέτα Βασιλάκου, ο μικρός μαθητής της τετάρτης τάξης Δημοτικού Αναξαγόρας – Ιάκωβος Δέτσης και κυρίως ο σκύλος Μπρούμερ αποφάσισαν να ξεφύγουν από την ανωνυμία τους και να εκτεθούν στα μάτια και την κριτική των συμπολιτών τους. Και έκαναν πολύ καλά.

Έκπληξη τέταρτη και πιο ευχάριστη από όλες: Οι παρευρισκόμενοι είδαμε μπροστά μας μια καλοδεμένη ομάδα ανθρώπων που ασχολείται με κάτι που της αρέσει πολύ, μαθαίνει μέσα από αυτή τη διαδικασία, δημιουργεί, παράγει πολιτιστικά προϊόντα και κυρίως ευχαριστιέται πολύ και περνάει καλά με όσα κάνει. Τόσο που οι περισσότεροι επιλέγουν όχι απλά να «μένουν μετεξεταστέοι», για να μιλήσουμε με σχολικούς όρους,, αλλά κυριολεκτικά στην ίδια τάξη, ώστε να παρακολουθούν πάλι και πάλι το ετήσιο πρόγραμμα του εργαστηρίου. Σε αυτούς τους καιρούς είναι τέτοιες ομάδες που κρατάνε την κοινωνία ενωμένη και δεν επιτρέπουν σε όσους το επιδιώκουν να τη δουν να φυλλορροεί.

Ή όπως είπε ο ποιητής «…Μέχρι τα ουράνια σώματα με πομπούς και με κεραίες φτιάχνουν οι Έλληνες κυκλώματα…» (Διονύσης Σαββόπουλος, «Τα τραπεζάκια έξω»).

Εμείς δεν μπορούμε παρά να τους ευχαριστήσουμε και να δηλώσουμε ότι είναι ακριβώς τέτοιες ομάδες που μας κάνουν να είμαστε ακόμα αισιόδοξοι για το μέλλον αυτού του τόπου!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet