Κινηματογραφική Γεωγραφία: Το σινεμά της Αυστραλίας
Κινηματογράφος-Θέατρο

Κινηματογραφική Γεωγραφία: Το σινεμά της Αυστραλίας

Στο πλαίσιο της 21 συνάντησης Κινηματογραφικής Γεωγραφίας, η Κινηματογραφική Λέσχη Βριλησσίων Cine – ΔΡΑΣΗ παρουσιάζει το σινεμά της Αυστραλίας, τη Δευτέρα 13 Ιουλίου, 8:30μ.μ. (Πάρνηθος 21).

Όπως αναφέρει, 0ι πρώτες δημόσιες προβολές ταινιών στην Αυστραλία πραγματοποιήθηκαν τον Οκτώβριο του 1896, ένα χρόνο μετά την πρώτη προβολή στο Παρίσι από τους αδελφούς Lumière.

Ο κινηματογράφος της Αυστραλίας ξεκίνησε με την παραγωγή του «The Story of the Kelly Gang» του 1906, της πρώτης ταινίας μεγάλου μήκους που έγινε ποτέ σε όλο τον κόσμο.

Έκτοτε, τα Αυστραλιανά συνεργεία έχουν παράγει πολλές ταινίες, ορισμένες από τις οποίες έχουν λάβει διεθνή αναγνώριση. Πολλοί ηθοποιοί και κινηματογραφιστές ξεκίνησαν την καριέρα τους σε αυστραλιανές ταινίες, ορισμένοι από τους οποίους έχουν εγκαταλείψει τη χώρα και το σινεμά της για καριέρα σε μεγαλύτερα κέντρα παραγωγής ταινιών, κυρίως στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο αυστραλιανός κινηματογράφος είναι στενά συνδεδεμένος με το περιβάλλον, τα καιρικά φαινόμενα, τους Αβορίγινες, τις απέραντες ερημικές και απειλητικές εκτάσεις που δεν συγχωρούν τα λάθη, τη μοναξιά, τη βία ως φαινόμενο που πηγάζει από την αποξένωση και με ένα κλίμα παγανιστικού μυστικισμού και συμβολικής λατρείας ή φόβου της μάνας-γης.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet