Ολοκληρώθηκε το 1ο μέρος του 30ού Φεστιβάλ Βριλησσίων
Πολιτισμός

Ολοκληρώθηκε το 1ο μέρος του 30ού Φεστιβάλ Βριλησσίων

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 1ο μέρος του 30ου Φεστιβάλ Βριλησσίων γιορτάζοντας ταυτόχρονα και τα 70 χρόνια για τον Δήμο Βριλησσίων. Τόσο οι πολίτες της πόλης, όσο και οι επισκέπτες όμορων δήμων απόλαυσαν και ταξίδεψαν με τις  μελωδίες μεγάλων ερμηνευτών, θεατρικών παραστάσεων και εκθέσεων ζωγραφικής και φωτογραφίας.

Ξεκινώντας από την ελληνική παράδοση και το παραδοσιακό τραγούδι, συνεχίστηκαν για 3η συνεχή χρονιά στα Βριλήσσια τα «Αηδονίδεια», για να τιμήσει ο Δήμος τον σπουδαίο ερμηνευτή της ελληνικής παράδοσης Χρόνη Αηδονίδη, με χορούς και τραγούδια από όλη την Ελλάδα τραγουδισμένα από τους Δ. Υφαντή και Θ. Στίγκα.

Ο Δήμος διοργάνωσε Φεστιβάλ Χορωδιών με τη συμμετοχή πέντε χορωδιών, όπου ερμηνευτές και κοινό τραγούδησαν και θυμήθηκαν παλιές διαχρονικές μελωδίες. Οι φίλοι του Φεστιβάλ Δήμου Βριλησσίων θαύμασαν τα έργα των μελών των εργαστηρίων ζωγραφικής και φωτογραφίας, απόλαυσαν τις ερμηνείες και γέλασαν με τις ατάκες των μελών των δύο θεατρικών εργαστηρίων του Δήμου μέσα από δύο εξαιρετικές θεατρικές παραστάσεις. Επίσης, τίμησαν την παγκόσμια ημέρα της μουσικής με τη Δημοτική Φιλαρμονική Ορχήστρα, χόρεψαν αργεντίνικο τάνγκο, latin και παραδοσιακούς χορούς, παρακολούθησαν την προβολή της ταινίας «Natali» – δημιουργία των μελών του Κινηματογραφικού Εργαστηρίου.

Επιπλέον, οι δημότες και όχι μόνον είχαν την ευκαιρία να «περιπλανηθούν» μουσικά με τα τραγούδια των: Μάριου Φραγκούλη, Γρηγόρη Μπιθικώτση, Νότη Μαυρουδή και Νένας Βενετσάνου και να απολαύσουν ξεχωριστές θεατρικές παραστάσεις αναγνωρισμένων πρωταγωνιστών του θεάτρου, όπως των: Νίκου Κουρή, Χρήστου Χατζηπαναγιώτη, Βίκυς Σταυροπούλου, Δημήτρη Μαυρόπουλου.

Το 2ο μέρος του Φεστιβάλ ξεκινάει τη Δευτέρα 26 Αυγούστου 2019 και θα συνεχίσει να μας ψυχαγωγεί με καταξιωμένους στον χώρο τους ερμηνευτές, δημιουργούς και καλλιτέχνες και αξιόλογα θεατρικά σχήματα έως τις 29 Σεπτεμβρίου 2019, προσφέροντάς μας ποιοτικές και ξεχωριστές βραδιές.

Ο Δήμος Βριλησσίων περιμένει όλους τους φίλους του Φεστιβάλ και πάλι στο θέατρο Νταμάρι – Αλίκη Βουγιουκλάκη στα Άνω Βριλήσσια σε μια διαρκή γιορτή χαράς και ψυχαγωγίας, σε ένα ραντεβού πολιτισμού και παιδείας και εύχεται «Καλό Πολιτιστικό Καλοκαίρι».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet