«Ο Μακρύς Δρόμος του Γυρισμού» από την Κινηματογραφική Λέσχη Βριλησσίων Cine-ΔΡΑΣΗ
Πολιτισμός

«Ο Μακρύς Δρόμος του Γυρισμού» από την Κινηματογραφική Λέσχη Βριλησσίων Cine-ΔΡΑΣΗ

Η Κινηματογραφική Λέσχη Βριλησσίων Cine-ΔΡΑΣΗ ενημερώνει το κοινό ότι θα πραγματοποιήσει, τη Πέμπτη 1 Ιουλίου 2021, στις 21:00, στο Β’ Γυμνάσιο Βριλησσίων (Ταϋγέτου και Ξάνθης), προβολή της ταινίας «Ο Μακρύς Δρόμος του Γυρισμού/Rabbit-Proof Fence».

Λίγα λόγια για το έργο από την Κινηματογραφική Λέσχη Βριλησσίων Cine-ΔΡΑΣΗ

  • Αυστραλία, κοινωνική, 2002.
  • Διάρκεια: 94′.
  • Σκηνοθεσία: Phillip Noyce.
  • Πρωταγωνιστούν: Everlyn Sampi, Tianna Sansbury, Kenneth Branagh, Jason Clarke, David Gulpilil.

Το «Rabbit Proof Fence» είναι ένα ενδιαφέρον δράμα, συγκινητικό και ουσιαστικό. Με βάση την εξολόθρευση των Αβορίγινων ιθαγενών της Αυστραλίας από τους Άγγλους αποίκους σε μια από τις τρεις μεγαλύτερες και πιο φρικιαστικές γενοκτονίες στην ιστορία της ανθρωπότητας, κάνει σκληρή κριτική στην απάνθρωπη ρατσιστική πολιτική που ήταν σε πλήρη ισχύ μέχρι τις τελευταίες δεκαετίες του 20ου αιώνα σε αυτή τη μακρινή ήπειρο.

Επιπλέον, μέσα από τις απλές και φυσικές ερμηνείες των πρωταγωνιστών του και τα αργά πλάνα του ερημικού τοπίου, πραγματεύεται τις σχέσεις του ανθρώπου με την φύση και τη σημασία να μένουν οι οικογένειες ενωμένες. Συγκλονίζει τον θεατή με την πεισματική αντίσταση στη βίαιη προσπάθεια αφανισμού του διαφορετικού χάριν της πολιτισμικής ομοιομορφίας και με το μήνυμα του για σεβασμό της κουλτούρας των άλλων, που είναι διαφορετική αλλά σίγουρα όχι κατώτερη από τη δική μας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet