Συναυλία – αφιέρωμα στη μνήμη του Χρόνη Αηδονίδη από τον Δήμο Βριλησσίων
Πολιτισμός

Συναυλία – αφιέρωμα στη μνήμη του Χρόνη Αηδονίδη από τον Δήμο Βριλησσίων

Μια βραδιά αφιερωμένη στη μνήμη του εμβληματικού δασκάλου της παραδοσιακής μας μουσικής Χρόνη Αηδονίδη διοργανώνει ο Δήμος Βριλησσίων στο θέατρο «Αλίκη Βουγιουκλάκη» (Μεταμορφώσεως του Σωτήρος και Υψηλάντου, Άνω Βριλήσσια).

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, την Κυριακή 16/6/2024 στις 21:00, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, η πόλη τιμά τη μνήμη του μεγάλου καλλιτέχνη που διέσωσε, διαμόρφωσε, δημιούργησε και δίδαξε την πλούσια μουσική μας παράδοση.

Ο Χρόνης Αηδονίδης έζησε στα Βριλήσσια, ενώ για αρκετά χρόνια διετέλεσε ιεροψάλτης στον ιερό ναό Αναλήψεως του Κυρίου Βριλησσίων. Τα Βριλήσσια τίμησαν τον κορυφαίο ερμηνευτή και μουσικό εν ζωή. Τα «Αηδονίδεια» διοργανώνονται στην πόλη μας κάθε χρόνο από το 2017.

Η φετινή διοργάνωση είναι διαφορετική, καθώς είναι η πρώτη μετά την απώλεια του ανθρώπου που με τις ερμηνείες του ένωσε τη Θράκη με την Πόλη και τη Μικρά Ασία, το παραδοσιακό μας τραγούδι με τη βυζαντινή μουσική. Το έργο του είναι μια γέφυρα με τις αλησμόνητες πατρίδες. Αγκάλιασε τους πρόσφυγες του Πόντου, της Μικράς Ασίας, της Πόλης και της Ανατολικής Θράκης.

Τη συναυλία θα παρουσιάσει ο βιογράφος και προσωπικός φίλος του Χρόνη Αηδονίδη, συγγραφέας, Κώστας Παπασπήλιος. Τραγουδούν: Μπάµπης Τσέρτος, Νάντια Καραγιάννη, Νίκος Καραγιάννης. Συνοδεύει πενταµελής παραδοσιακή ορχήστρα. Στην εκδήλωση συµµετέχει το Τµήµα Παραδοσιακών Χορών του Δήµου Βριλησσίων (διδασκαλία – χορογραφίες: Άντα Συριάτου).

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet