Την ταινία «Όταν Κοπάσει ο Άνεμος» προβάλλει η Κινηματογραφική Λέσχη Βριλησσίων στις 13/10
Πολιτισμός

Την ταινία «Όταν Κοπάσει ο Άνεμος» προβάλλει η Κινηματογραφική Λέσχη Βριλησσίων στις 13/10

Την ταινία «Όταν Κοπάσει ο Άνεμος» της Nora Martirosya προβάλλει η Κινηματογραφική Λέσχη Βριλησσίων Cine Δράση την Πέμπτη 13 Οκτωβρίου, στις 20:15, στο πάρκο «Μίκης Θεοδωράκης» (ΤΥΠΕΤ), Υμηττού 57, στα Βριλήσσια.

Η ταινία «Όταν Κοπάσει ο Άνεμος» της Nora Martirosyan κέρδισε το Ειδικό Βραβείο της Κριτικής Επιτροπής Αργυρός Αλέξανδρος το 2020, στη Θεσσαλονίκη σαν μια ανθρωπιστική, διακριτική, και δυνατή απεικόνιση της ελπίδας και της αποδοχής, σε μια καταπονημένη περιοχή του κόσμου. Με χαρακτήρες ειλικρινείς και προσιτούς, η σκηνοθέτης συνυφαίνει με ποιητικό ύφος, το τοπίο, την πλοκή, τη συγκρουσιακή ιστορία της περιοχής και τις εσωτερικές συγκρούσεις των χαρακτήρων της. Υπογραμμίζει την ανθρώπινη πλευρά της με τελικό αποτέλεσμα μια πανέμορφη ταινία, δομημένη με αυτοσυγκράτηση, πειθαρχία και εξαιρετική κινηματογραφική προσέγγιση.

«Μια ανατριχιαστικά επίκαιρη ιστορία απόλυτου αποπροσανατολισμού και υπόγειου χάους, η οποία καθρεφτίζει το αχανές κενό ανάμεσα σε δύο αγεφύρωτους κόσμους. Μια ακόμα ευκαιρία να σκεφτούμε για τα «σύνορα» και τον παραλογισμό που περικλείνουν» αναφέρει η Κινηματογραφική Λέσχη Βριλησσίων.

Διαβάστε περισσότερες πληροφορίες για την ταινία

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet