«Τρεις αδελφές» στο Πνευματικό Κέντρο Βριλησσίων
Κινηματογράφος-Θέατρο

«Τρεις αδελφές» στο Πνευματικό Κέντρο Βριλησσίων

Η δημοτική παράταξη Νέα Πνοή για τα Βριλήσσια καλεί τους πολίτες να παρακολουθήσουν τη θεατρική παράσταση «Τρεις αδελφές» από το ομώνυμο έργο του Άντον Τσέχωφ.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 1η Δεκεμβρίου 2019 στις 20:30 στην αίθουσα «Μουσών» του Πνευματικού Κέντρου Βριλησσίων (Κισσάβου 11).

Η είσοδος είναι ελεύθερη, αλλά η παράταξη καλεί τους πολίτες να προσφέρουν τρόφιμα μακράς διαρκείας για τη στήριξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων.

Την παράσταση ανεβάζει η Εταιρεία Θεάτρου «Τέχνη & Δράση».

Λίγα λόγια για το έργο

Οι τρεις αδελφές και ο αδελφός τους ο Αντρέι, με τον ενθουσιασμό της νιότης, τις αξίες και τα εφόδια της αστικής τους καταγωγής, οραματίζονται μια λαμπερή ζωή, μακριά, στη Μόσχα. Ο καιρός περνάει και αυτοί συνεχίζουν να διαμένουν στη μικρή επαρχιακή πόλη της Ρωσίας, όπου ένας άλλος τρόπος ζωής, πολύ μακρινός και ξένος −σχεδόν χυδαίος− στοιχειώνει την καθημερινότητά τους και σταδιακά τους αλλοτριώνει. Το μέλλον πλησιάζει και επιφυλάσσει νέες ματαιωμένες προσδοκίες.

Οι τρεις αδελφές, αφήνοντας τον χρόνο να εξαντλείται σε όνειρα και φλυαρίες, δεν μπορούν να αναλάβουν την ευθύνη της ίδιας τους της ζωής, βουλιάζουν στον συμβιβασμό και αδυνατούν να μετατρέψουν τις επιθυμίες τους σε πράξη. Το αλλού και το μετά απομένουν για αυτές οι μόνοι φαντασιακοί τόποι διαφυγής.

Το έργο του Άντον Τσέχωφ, γραμμένο το 1900, αποτελεί ένα κείμενο-σπουδή στον ψυχισμό του δυτικού ανθρώπου που υπό το βάρος της πολυσύνθετης προσωπικότητάς του, φανερώνεται απροετοίμαστος στις απαιτήσεις της νέας εποχής. Στις «Τρεις αδελφές» ο χαρακτήρας του ανθρώπου και οι ανθρώπινες σχέσεις αποτυπώνονται σκηνικά μέσα από το πρίσμα της αλλαγής του αιώνα και της μετάβασης σε μια νέα κοινωνία.

Παράσταση «Τρεις αδελφές» / αφίσα

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet