Β. Βήττος: Όχι στις διά περιφοράς «παρωδίες» Δημοτικών Συμβουλίων – Να εφαρμοσθεί η τηλεδιάσκεψη
Πολιτική

Β. Βήττος: Όχι στις διά περιφοράς «παρωδίες» Δημοτικών Συμβουλίων – Να εφαρμοσθεί η τηλεδιάσκεψη

Την αντίθεσή τους στις διά περιφοράς συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου εκφράζει ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση Βριλησσίων».

Όπως σημειώνει ο επικεφαλής της, δημοτικός σύμβουλος Βασίλης Βήττος, δεν μπορεί με πρόσχημα την απειλή διάδοσης του κορωνοϊού οι συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου να μετατρέπονται σε «παρωδίες», ενώ παράλληλα ζητά να πραγματοποιούνται αυτές μέσω τηλεδιασκέψεων, όπως προβλέπεται και από τη σχετική Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου του υπουργείου Εσωτερικών.

Ειδικότερα, στην ανακοίνωσή της η παράταξη αναφέρει:

Με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου και σχετική εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών προβλέπονται οι εξής τρόποι συνεδρίασης των Δημοτικών Συμβουλίων το διάστημα που ισχύουν τα περιοριστικά μέτρα για τον κορωνοϊό:

  • Κεκλεισμένων των θυρών
  • Διά περιφοράς
  • Τηλεδιάσκεψη

Έχετε επιλέξει τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου διά περιφοράς, όπως με την τελευταία συνεδρίαση, όπου προκύπτουν τα εξής ζητήματα:

  • Δεν υπάρχει η δυνατότητα η κάθε παράταξη και ο κάθε δημοτικός σύμβουλος να γνωρίζουν τις τοποθετήσεις των υπολοίπων, παρά μόνο εκ των υστέρων, όταν δηλαδή αναρτηθούν οι αποφάσεις στη «Διαύγεια».
  • Δεν υπάρχει η δυνατότητα πρακτικά να αποφασίσουν τα Δημοτικά Συμβούλια για τη συζήτηση εκτός ημερήσιας διάταξης θεμάτων που έχουν το δικαίωμα να θέσουν οι παρατάξεις.
  • Δεν υπάρχει η δυνατότητα συζήτησης και ανταλλαγής επιχειρημάτων για σοβαρά θέματα που δεν σχετίζονται με τα μέτρα για την προστασία για τον ιό και οι δημοτικές αρχές εντάσσουν στις ημερήσιες διατάξεις επικαλούμενες τις προθεσμίες που υπάρχουν.

Είναι προφανές ότι το διάστημα αυτό απαιτείται συμμόρφωση με τις επιστημονικές οδηγίες για την προστασία του λαού μας. Αυτό όμως δεν μπορεί να λειτουργεί ως πρόσχημα για συνεδριάσεις Δημοτικών Συμβουλίων-παρωδίες, με τα χαρακτηριστικά που αναφέραμε πιο πάνω.

Ζητάμε άμεσα να αξιοποιηθούν οι τεχνολογικές δυνατότητες που υπάρχουν (τηλεδιάσκεψη) και αξιοποιούνται ήδη από το κεντρικό κράτος, την Περιφέρεια Αττικής και κάποιους Δήμους. Άλλωστε, προβλέπονται από την ΠΝΠ και την εγκύκλιο του ΥΠ.ΕΣ. Είναι ευθύνη του υπουργείου να παράσχει την απαραίτητη τεχνική συνδρομή στους Δήμους για να εξασφαλιστεί η ουσιαστική λειτουργία των Δημοτικών Συμβουλίων παράλληλα με την τήρηση των απαραίτητων μέτρων προστασίας. Οι συνεδριάσεις διά περιφοράς να περιοριστούν σε προφανώς επείγοντα ζητήματα.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet