Δήμος Βριλησσίων: Ασύντακτη αντιπολίτευση για ένα ευρωπαϊκό έργο
Πολιτική

Δήμος Βριλησσίων: Ασύντακτη αντιπολίτευση για ένα ευρωπαϊκό έργο

Για «ασύντακτη αντιπολίτευση» κάνει λόγο η δημοτική Αρχή Βριλησσίων με αφορμή ανάρτηση του δημοτικού συμβούλου της μείζονος μειοψηφίας Γιάννη Πισιμίση στον λογαριασμό του στο facebook, όπου αναφέρεται στο συγχρηματοδοτούμενο από την Ε.Ε. έργο PAYT (Pay-as-you-throw – Πλήρωνε όσο πετάς), στο πλαίσιο του προγράμματος LIFE.

«Πατήστε» στο εικονίδιο για να μεταφερθείτε στην ανάρτηση

Στην ανακοίνωσή της η δημοτική Αρχή αναφέρει:

Σχετικά με την ανάρτηση του δημοτικού συμβούλου κ. Πισιμίση για τη διαχείριση απορριμμάτων σας ενημερώνουμε για τα παρακάτω:

1. Για πρώτη φορά ο Δήμος Βριλησσίων συμμετέχει σε ανταγωνιστικό ευρωπαϊκό πρόγραμμα με 3 πανεπιστημιακά ιδρύματα και άλλες 4 ευρωπαϊκές πόλεις.

2. Η συμμετοχή του Δήμου στο πρόγραμμα έχει συζητηθεί πολλές φορές στο Δημοτικό Συμβούλιο σε κάθε στάδιό της (υποβολή, έγκριση, υπογραφή σύμβασης, εναρκτήρια συνάντηση, υλοποίηση κ.ά)

3. Όταν, μετά από τόσες ενημερώσεις, η αντιπολίτευση μπερδεύει το συνολικό προϋπολογισμό του προγράμματος (245.370€), τις επιμέρους δαπάνες (που προφανώς αθροίζουν σε 245.370€) και την προκαταβολή, σε μια εισήγηση που αφορά μόνο συγκεκριμένες δαπάνες 20.100€ για τη διετία 2017-18, τότε είναι σίγουρο ότι δεν πρόκειται για ενδιαφέρον ενημέρωσης, αλλά για μικροπολιτική σκοπιμότητα.

4.  Και όλα αυτά μετά την έγκριση από το Δημοτικό Συμβούλιο του προηγούμενου θέματος που αφορούσε στην υποβολή πρότασης σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα με συμμετοχή ιδρυμάτων και πόλεων από Ελλάδα, Σουηδία και Ιταλία.

Είναι προφανές πως τελικά, το «νέο» πρέπει να κρίνεται με βάση τις προτάσεις και τη συνεργασία και όχι την ηλικία.

Ας κρίνει λοιπόν ο καθένας πού βρίσκεται η ουσία: στο περιεχόμενο ή στη φόρμα…

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet