Δράση για μια Άλλη Πόλη: Διά περιφοράς συνεδριάσεις Δημοτικού Συμβουλίου και διαφάνεια
Πολιτική

Δράση για μια Άλλη Πόλη: Διά περιφοράς συνεδριάσεις Δημοτικού Συμβουλίου και διαφάνεια

Τον τρόπο διεξαγωγής των διά περιφοράς συνεδριάσεων στο Δημοτικό Συμβούλιο Βριλησσίων σχολιάζει η Κίνηση Δημοτών Βριλησσίων Δράση για μια Άλλη Πόλη, με αφορμή την πρόσφατη συζήτηση για την επιχορήγηση αθλητικών συλλόγων:

Στη σχετική ανακοίνωσή της η παράταξη αναφέρει:

«Συνήλθε, λέει, στις 7 Σεπτεμβρίου το Δημοτικό Συμβούλιο σε κατεπείγουσα συνεδρίαση δι;a περιφοράς για να συζητήσει για την “επιχορήγηση των Αθλητικών Συλλόγων και Σωματείων της πόλης για το 2022”. Και μετά από τηλεφωνική επικοινωνία με τους επικεφαλής των παρατάξεων, αποφάσισε ως εξής: Ο “ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΕΩΝ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ” επιχορηγείται με το ποσό των 20.000€, η “ΕΝΩΣΗ ΚΡΗΤΩΝ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ” με το ποσό των 3.000€, ο Αθλητικός Σύλλογος Πολεμικών Τεχνών & Αυτοάμυνας “ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΩΝ ΠΟΛΕΜΙΣΤΩΝ” με το ποσό των 2.000€, ο Σύνδεσμος “ΑΡΚΑΔΩΝ” Βριλησσίων με το ποσό των 2.000€ και ο ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΩΝ ΔΩΔΕΚΑ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ με το ποσό των 5.000€.

Όλοι οι παρόντες δημοτικοί σύμβουλοι (ο κ. Βήττος δεν μετείχε στην συνεδρίαση), έδωσαν θετική ψήφο (29 υπέρ), εκτός των τριών δημοτικών συμβούλων της ΔΡΑΣΗΣ που ψήφισαν “παρών”.

Οι διοικούντες αδιαφορούν συστηματικά για την ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου. Στα Βριλήσσια η δημοκρατία του “ψεκάστε – σκουπίστε – τελειώσαμε” καλά κρατεί. Διότι ποιος θα πει όχι σε επιχορηγήσεις σε προεκλογική χρονιά; Πώς όμως στοιχειοθετείται η έννοια του επείγοντος σε θέματα γνωστοποιημένα από μήνες; Και γιατί συζητούνται ως έκτακτα, ενώ δεν είναι; Και ως πότε θα γίνεται ανεκτή η επίλυσης ζητημάτων “διά περιφοράς”; Πώς υπηρετείται η διαφάνεια όταν η διοίκηση πρώτα διερευνά τηλεφωνικά την αποδοχή των παρατάξεων στη συνεδρίαση “διά περιφοράς”, στη συνέχεια τη στάση τους στην ψηφοφορία, και ΜΕΤΑ στέλνει την ήδη … ψηφισμένη εισήγηση; Με αποτέλεσμα οι δημοτικοί σύμβουλοι να ψηφίζουν επιχορηγήσεις φορέων που ούτε καν γνωρίζουν, αγνοώντας οικονομικά δεδομένα, ανάγκες και δραστηριότητες; Και μπορεί η δημοτική αρχή να είναι απασχολημένη με την επόμενη ημέρα του συνδυασμού της, αλλά δεν λειτουργούν όλοι με το βλέμμα στραμμένο στις προεκλογικές σκοπιμότητες».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet