Δράση για Μια Άλλη Πόλη: Θράσος οι πανηγυρισμοί Μανιατογιάννη για το ΓΠΣ Βριλησσίων
Κοινωνία

Δράση για Μια Άλλη Πόλη: Θράσος οι πανηγυρισμοί Μανιατογιάννη για το ΓΠΣ Βριλησσίων

Ως «θράσος» χαρακτηρίζει τους πανηγυρισμούς της δημοτικής αρχής του Ξένου Μανιατογιάννη για την έγκριση αναθεώρησης του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου στον Δήμο Βριλησσίων η Κίνηση Δημοτών Βριλησσίων Δράση για μια Άλλη Πόλη.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε για το συγκεκριμένο θέμα η Κίνηση αναφέρει:

«Ξένος Μανιατογιάννης: “Η έγκριση αναθεώρησης του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου του Δήμου Βριλησσίων (ΓΠΣ) αποτελεί ιστορική στιγμή για τον Δήμο Βριλησσίων και προσωπικά νιώθω δικαίωση ως Δημοτική Αρχή. Η ένταξη του οικισμού ΚΡΑΣΣΑ στο Πολεοδομικό Σχέδιο της πόλης και ο επαναπροσδιορισμός των χρήσεων γης είναι καθοριστικής σημασίας εξέλιξη για την επίλυση χρόνιων προβλημάτων και την αναπτυξιακή προοπτική του Δήμου”…

Το θράσος των πρωταγωνιστών του συστήματος δημοτικής εξουσίας είναι απερίγραπτο. Επιχαίρει και θριαμβολογεί ο κ. Μανιατογιάννης για την έγκριση του “νέου” ΓΠΣ (που έχει ήδη παλιώσει), και μιλά για ιστορική στιγμή, όταν ο ίδιος είναι υπαίτιος για την τραγική καθυστέρηση της όλης διαδικασίας και για την ατολμία των τροποποιήσεων που υιοθετήθηκαν.

Θριαμβολογεί ο κ. Μανιατογιάννης, αλλά εκείνος ως επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δέκα χρόνια πριν, ελάχιστα συνέβαλε στην επεξεργασία του ΓΠΣ, ενώ και ως δήμαρχος “πάγωσε” τις διαδικασίες και προχώρησε σε χειρισμούς με υπουργικούς παράγοντες εν αγνοία του Δημοτικού Συμβουλίου.

Θριαμβολογεί, αλλά επί της δικής του θητείας πετάχτηκαν στα σκουπίδια οι ακριβοπληρωμένες μελέτες του Ρυμοτομικού (σχεδόν 700 χιλ. ευρώ) και χάθηκαν οριστικά τα 25 δεσμευμένα στρέμματα για κοινωφελείς χρήσεις.

Και τηρεί σιγή για το γεγονός ότι η ίδρυση του 3ου Λυκείου, που είχε εξαιρεθεί της αναθεώρησης του ΓΠΣ ακριβώς για να ολοκληρωθεί πιο γρήγορα μέσω διαφορετικής διαδικασίας, βρίσκεται ακόμη στο σημείο μηδέν.

Η πραγματικότητα βέβαια είναι ότι στον Δήμο Βριλησσίων ο καθένας μπορεί να θριαμβολογεί και να υποστηρίζει ό,τι θέλει, αφού πουθενά δεν δίνει λογαριασμό, ούτε ποτέ έχει οργανωθεί μια σοβαρή συζήτηση για να αποσαφηνιστούν προτεραιότητες, να γίνουν συγκρίσεις, υπολογισμοί και να παραχθούν υλοποιήσιμες αποφάσεις.

Όλα ξεχνιούνται και όλα είναι ζήτημα παρουσίασης και επικοινωνίας. Ιδίως όταν φθάνουν οι εκλογές! Και μία εκτός σχεδίου περιοχή μπαίνει στο σχέδιο. Πότε και με ποιους πόρους αυτή θα πολεοδομηθεί, αυτό θα γίνει η υπόσχεση της επόμενης δεκαετίας.

Μέχρι τότε θα αναζητούμε χώρους προς ενοικίαση στα γειτονικά προάστια…

Ευτυχώς πάντως που για κάποιους, δεν ξεχνιούνται όλα!».

Διαβάστε την αναλυτική ανακοίνωση της Δράσης για μια Άλλη Πόλη

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet