Θεόδωρος Λυκογιαννάκης: Η Ανάγκη μιας αντισυστημικής φωνής στον Δήμο Βριλησσίων «γέννησε» την Αντίσταση και Ανατροπή
Πολιτική

Θεόδωρος Λυκογιαννάκης: Η Ανάγκη μιας αντισυστημικής φωνής στον Δήμο Βριλησσίων «γέννησε» την Αντίσταση και Ανατροπή

Η ανάγκη ύπαρξης μιας αντισυστημικής φωνής στον Δήμο Βριλησσίων γέννησε την Αντίσταση και Ανατροπή. Μια φωνή η οποία βάζει τα δικαιώματα και τις ανάγκες των εργαζόμενων και της νεολαίας πάνω από κάθε ισοσκελισμένο μνημονιακό προϋπολογισμό.

Γράφει ο Θεόδωρος Λυκογιαννάκης*

Κάθε συστημική παράταξη έρχεται προεκλογικά με προγράμματα αναδιαμόρφωσης του Δήμου Βριλησσίων (όμορφα πάρκα, όμορφοι κάδοι απορριμμάτων, όμορφα λουλούδια στους δρόμους κτλ), αγνοώντας ή αποκρύπτοντας τα πραγματικά προβλήματα που αντιμετωπίζει κάθε εργαζόμενη/νος από τα βάρη της οικονομικής κρίσης που τους έχουν φορτώσει οι μνημονιακές κυβερνήσεις. Οι ελαστικές σχέσεις εργασίας, οι μισθοί ψίχουλα, τα ανύπαρκτα εργατικά δικαιώματα και οι ελάχιστες έως μηδαμινές υγειονομικές καλύψεις στους χώρους εργασίας είναι ένα μικρό δείγμα του τι υπόκεινται οι εργαζόμενοι σε κάθε χώρο εργασίας, δημόσιο ή ιδιωτικό.

Τα Βριλήσσια δεν αποτελούν εξαίρεση. Πριν από δύο χρόνια ήρθα κι εγώ αντιμέτωπος με αυτή την κατάσταση, ως εργαζόμενος του Δήμου Βριλησσίων, μέσω προγραμμάτων 8μηνης σύμβασης ΟΑΕΔ. Παρ’ όλο που οι ανάγκες μόνιμου προσωπικού ήταν και είναι τεράστιες, ένα μεγάλο ποσοστό των εργαζομένων είναι συμβασιούχοι, άνθρωποι οι οποίοι πετάγονται στον κάδο ανακύκλωσης της ανεργίας. Ο μεγάλος αγώνας διαρκείας των εργαζόμενων στους Δήμους ενάντια στις απολύσεις (Ιούνιος 2017) ανέδειξε όλα αυτά τα προβλήματα και είχαν τη μεγάλη συμπαράσταση της τοπικής κοινωνίας. Όταν οι συμβασιούχοι θέλαμε να απεργήσουμε για τα αυτονόητα, τη μόνιμη και σταθερή δουλειά, η απάντηση της δημοτικής αρχής ήταν: «Δεν σε αφορά το θέμα», «Δεν έχεις δικαίωμα να απεργήσεις» και πολλά άλλα, τα οποία αγνοήσαμε γιατί αγωνιστήκαμε με τους μόνιμους συναδέλφους μαζί, με το σωματείο να πρωτοστατεί στην ενότητα των εργαζόμενων.

Οι κοινωνικές ανάγκες που πρέπει να καλύψει ο Δήμος Βριλησσίων είναι πολλές και μεγάλες. Οι υπηρεσίες και οι δομές είναι αδύναμες, ακριβώς γιατί οι «Σαμαράδες» και οι «Μητσοτάκιδες» απέλυσαν εργαζόμενους και γιατί σήμερα κανείς δεν σπάει τους φραγμούς των μνημονίων. Γι’ αυτό χρειάζεται να δυναμώσουμε την Αντίσταση και Ανατροπή, για να γίνει ο αγώνας για προσλήψεις ενάντια στην ανεργία, αγώνας όλης της τοπικής κοινωνίας!

* Μηχανολόγος μηχανικός Τ.Ε., υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την Αντίσταση και Ανατροπή – Αντικαπιταλιστική Κίνηση Βριλησσίων

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet