ΛΑ.ΣΥ. Βριλησσίων για Γ. Πισιμίση: Η αλλοίωση του μηνύματος της εξέγερσης του Νοέμβρη δεν μπορεί να γίνει ανεκτή
Πολιτική

ΛΑ.ΣΥ. Βριλησσίων για Γ. Πισιμίση: Η αλλοίωση του μηνύματος της εξέγερσης του Νοέμβρη δεν μπορεί να γίνει ανεκτή

Μετά τη διαδικτυακή αντιπαράθεση μεταξύ του αντιδημάρχου Περιβάλλοντος του Δήμου Βριλησσίων Αλέξη Μαυραγάνη και του επικεφαλής του συνδυασμού Νέα Πνοή Γιάννη Πισιμίση και η Λαϊκή Συσπείρωση Βριλησσίων σχολιάζει την τοποθέτηση του δεύτερου για την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Ειδικότερα, η Λαϊκή Συσπείρωση Βριλησσίων αναφέρει:

«Μαθήματα ιστορίας, αμοραλισμός και ξαναγράψιμο της ιστορίας. Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση.

Παίρνοντας γραμμή από την ηγεσία της Ν.Δ. και την ανιστόρητη θεωρία των δύο άκρων, ο τοπικός εκπρόσωπός της και Υποψήφιος στις επερχόμενες εκλογές Γιάννης Πισιμίσης μάς ενημερώνει ουσιαστικά ότι στις 17 Νοέμβρη εορτάζουμε τον αγώνα ενάντια στη δικτατορία των συνταγματαρχών, αλλά και ενάντια στη δικτατορία του προλεταριάτου, ενάντια σε κάθε λογής τυραννία και ολοκληρωτισμό.

Ό,τι δηλαδή λένε και οι υπουργοί της κυβέρνησης, ότι στο Β’ Παγκόσμιο πόλεμο οι Έλληνες πολέμησαν τους κάθε λογής ολοκληρωτισμούς.

Κύριες και κύριε, αιδώς. Έλεος. Σας παρακαλούμε. Αν δεν μπορείτε, τουλάχιστον σωπάστε. Καθίστε ήσυχοι γιατί με κάθε σας δήλωση τρίζουν τα κόκκαλα των νεκρών.

Ο ολοκληρωτισμός είναι ένας. Μαύρος, κατάμαυρος και όποια πέτρα και αν σηκώσεις σε αυτή την χώρα θα βρεις την θυσία των κομμουνιστών και δημοκρατών της πατρίδας μας. Ναι, των νεκρών και αγωνιστών που σήκωσαν το ανάστημά τους ενάντια στον φασισμό, γέννημα θρέμμα του συστήματος που λατρεύετε να υπηρετείτε.

Των νεκρών και αγωνιστών που σήκωσαν το μπόι τους στο ύψος των ονείρων τους ενάντια στην αμερικανοκίνητη χούντα.

Αλλά τις λέξεις στις πύλες του Πολυτεχνείου “έξω αι ΗΠΑ, έξω το ΝΑΤΟ” επιλέγετε να τις κάνετε photoshop. Βέβαια σε αυτό μην ανησυχείτε. ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ σας ανταγωνιζονται για το ποιος είναι καλύτερος φίλος του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ. 

Η διαφωνία είναι θεμιτή, αναγκαία και τίμια. Η παραχάραξη της ιστορίας, η αλλοίωση του μηνύματος της εξέγερσης του Νοέμβρη όμως δεν μπορεί να γίνει ανεκτή. Αφήστε τα βαρύγδουπα λόγια περί ενότητας, όταν η πολιτική σας είναι η πλέον διχαστική.

Για να μην μακρυγορούμε, επειδή το Πολυτεχνείο ζει στους αγώνες του σήμερα, οι δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές με τις κόκκινες σημαίες έστειλαν το μήνυμα ότι “Στο Πολυτεχνείο μίλησε ο λαός, ανίκητος δεν είναι ο ιμπεριαλισμός”».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet